Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/functions.php on line 124
Vi åkte till Ikea | July 28, 2013 | The Way We Play

Vi åkte till ikea

9 years ago

Den här lördagen har det inte hänt så mycket annat än att vi åkte till Ikea. Med tanke på att jag avskyr Ikea (ofta dålig kvalitet, hetsar folk att överkonsumera och dessutom motsatsen till all form av originalitet) var det inte precis principfast av mig åka dit. Men vad gör man då det finns fyra, fula obekväma plaststolar på terrassen och Craigslist inte hade något att komma med? Jo, man åker ändå till Ikea.

För några år sedan läste och recenserade jag boken Konsten att shoppa av Johan Stenebro. Väldigt aktuell och bra bok. Om jag inte minns helt fel har Stenebro själv jobbat på Ikea och i ett kapitel berättade han att Ikeakunder i medeltal gör av med 200 euro per besök. Riktigt så mycket spenderade vi inte, men vi införskaffade några små loungemöbler som gjorde terrassen avsevärt mycket mysigare att dricka vin och se film på (har jag berättat att Magnus är besatt av att se film utomhus? Första sommaren vi var tillsammans tog han mig ner till Skåne där hans föräldrar har ett hus och tvingade mig och hans pappa att titta på Snakes on a plane i trädgården).

Sedan sprang jag en liten rutt och upptäckte det som jag antar att Softy menat när hon pratat om Santa Monica stairs. Jäkligt branta trappor som folk springer upp och ned för. Joggade upp för dem en gång och kände mig som en ojäst hög med vit deg när jag nådde toppen. Inte så kaxig där. Gick hem.

En annan trappa vi dagligen forcerar för att komma ner till stranden.

Anna · 9 years ago
När jag bodde i Berlin kunde jag åka ut till Ikea bara för att handla chips, saft och räkor i lilla mathörnan och inte alls gå igenom möbeldelen :)

Waenthoronien · 9 years ago
När jag bodde i Innsbruck åkte jag till Ikea för att handla inlagd sill :)

Anna vW · 9 years ago
Och jag köper mitt kaffe på Ikea här i Kuala Lumpur. Inte för att det är gott, men det är åtminstone drickbart - i motsats till det kaffe som säljs i matbutikerna här. Tack för en kiva LA-blogg!

Softy · 9 years ago
Yey! You found them! Jag joinar dig där senare om en månad!

Peppe · 9 years ago
Anna: haha! fattar dig precis.Waenthoronien: var en cent från att köpa, men sparar mig julen. Maggan ville dock ha kräftor.AnnavW: I hear you. Här är ju svingott laffe, men Asien brukar inte leverera det bästa.Softy: tänkte på dig. Nytt försök när du kommer HEM.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.