Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/functions.php on line 124
Ingen ångest | July 29, 2013 | The Way We Play

Ingen ångest

9 years ago

Vanligtvis dras jag med oförskämt lite ångest* (förutom månaderna efter att Vidar fötts och jag på kvällarna låg och tänkte på DÖDEN. Hur alla ska DÖ). Här i Los Angeles går det inte att ha dödsångest (kanske lite på freewayen, men det handlar mer om sund skräck för att folk inte kollar när de byter fil). Solen lyser, havet brusar och folk är så sjukt trevliga och glada. Nu kan det ju vara att jag ändrar mig när skolan kommer igång och det går upp för mig att jag a) inte kan engelska b) inte är tillräckligt smart, men då lovar jag att blogga om det. Hittills noll ångest och god fiilis..

*tycker på det stora hela att det rått lite inflation i ordet ångest. Nu för tiden är det mer kokett än hemskt. Däri menar jag inte att det inte finns folk som mår jättedåligt. Ni fattar. 


Jill · 9 years ago
Din goda feelis känns på bloggen. Den är så otroligt bra just nu, jag slukar varje inlägg med glädje. Intressant att läsa om dina upplevelser och tankar i USA och sjukt fina bilder. LA-solen känns ända hit till Finland. Jag måste besöka CA nästa gång jag reser till USA.

S-S · 9 years ago
Vad har ni för lägenhet i LA? Hur ser den ut, hur stor är den, är det jätteamerikanskt där med helgolvsmatta och allt? H. Nyfiken

Peppe · 9 years ago
Jill: vad roligt att höra! Gör mig genuint glad. S-S: Vi har en lägenhet med ett sovrum och en sovalkov. Heltäckningsmatta i vardagsrummet (älskar den), kök, en smal och lång terrass med några loungemöbler. Gemensam, liten pool utanför huset.

Maggie · 9 years ago
Håller med dig om inflationen. Förresten, man tackar för reflextionerna om la-la-land, det är väldigt roligt att läsa om livet där borta i Amerikat ;)

Lina · 9 years ago
Ångest är per definition när man är känner rädsla utan att ha ett objekt för rädslan. Det är ångest. Annars borde det kallas oro eller att man gruvar sig. Man har inte ångest om man gruvar sig för att semestern ska sluta utan om man går runt med en obestämd känsla av rädsla som man inte kan skaka av sig fast man inte vet vad man är rädd för.Så visst har det gått inflation i ordet ångest. Folk vet ofta överhuvudtaget inte vad det betyder.

Peppe · 9 years ago
Maggie: Vad roligt att du gillar! I morgon börjar skolan så då blir det kanske sällsyntare med uppdateringarna.Lina: TACK för den utmärkta definitionen!

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.