Information om loppiset på lördagen

8 years ago

Detta kommer att ske:

Vi kör vårt loppis med Min Morgon på G18 mellan klockan 10-14! Ingång från Georgsgatan 16. Förutom grejer kan man också få en behind the scenes-tur i Min Morgons studio och hänga med programledarna.

Jag säljer som sagt böcker, men också smycken, några klädesplagg (kjolar och kavajer), espressokoppar och en massa annat som dyker upp i morgon när vi gör en raid genom lägenhet och källare.

Nina, vi tar med barnvagnen dit!

EDIT: packade just ihop lite grejer och det finns en massa helt eller nästan oanvända grejer. Smycken, väskor, doftljus, scarfar och what not.

vänligt undrande · 8 years ago
Min Morgon, är det inte Public Service? Hur hänger det ihop med att du säljer privata prylar? Eller är det jag som missat något här?

Peppe · 8 years ago
Bra fråga! Blev bara inbjuden. Kolla med Cityportal som är det privata produktionsbolaget som producerar Min Morgon.

vänligt undrande · 8 years ago
Kunde jag ju göra - men det orkar jag inte - det är lättare att fråga dig. ;) Och du är ju journalist, har inte du ett ansvar?

Peppe · 8 years ago
sorry, nu var jag kanske lite otydlig i mitt inlägg. Yle sänder alltså inte från loppiset. Det är produktionsbolaget Cityportal (som alltså inte är samma sak som Yle) som ordnar loppiset.Blev det klarare för dig?

vänligt undrande · 8 years ago
Tycker inte du var otydlig, men jag är alltså uppriktigt intresserad, och vet inte vad som gäller. Tänkte bara på om det skulle se likadant ut t.ex. ett program som sändes i SVT eller liknande (och inte i lilla, finlandssvenska Yle Fem), skulle det då vara okej? Skulle det t.ex. vara okej om Ebba von Sydow (för att nu bara ta ett känt exempel) skulle sälja sina grejer vid ett Go' kväll-jippo? (Nu är hon ju programledare för programmet - men du fattar. Och jag vet inte om det är ett produktionsbolag eller SVT själv som står bakom det programmet.) Det var alltså inte för att anklaga dig, men en ärlig undran. Och en tanke om att vissa saker kanske lättare "slinker igenom" i Svenskfinland, än i större sammanhang. Alla känner ju ändå alla, liksom. Det tycker jag mig själv ha upplevt när jag jobbat i finlandssvenska sammanhang, jag bor vanligtvis utomlands.

Elvira Törnqvist, Projektledare, Min Morgon · 8 years ago
Hej hej! Jag kan berätta att det är vi, Min Morgon-gänget (redaktionen) som tyckt att det här med att ha städtalko är en fiffig idé och att sälja vidare grejer till andra istället för att slänga och på så sätt också ge längre livslängd för alla prylar i vår värld är en bra grej som vi gärna är med på. Det är också en värdering Min Morgon som program har. Vi tyckte det var kul att hoppa på Städdagsjippot och på samma gång ge tittare en chans att träffa en del av personerna i programmet och besöka Min Morgons studio. Det är ju förstås dels ett pr-jippo, men dels en ärlig öppning gentemot publiken för att visa att vi är tillgängliga, en del av samma värld och allas er Min Morgon.Grundtanken med lopptorg är ju att man inte säljer nya saker, att det inte är vinstbringade affärsverksamhet det är fråga om och därav behöver man inte heller betala skatt. Det är ju alltså inte företagsverksamhet vi puffar här, i så fall skulle det ju inte passa i public service-kontext.Hela idén med Städdagen och alla lopptorg är ju en form av medborgarverksamhet som vi som personer tycker är skoj och som är sådant som Min Morgon som program brukar ta upp som inspiration, som tips, som information. Helt inom public service-uppdraget.Välkommen!

Anonym · 8 years ago
Ok, vi kommer dit! H: Barnvagns-Nina

vänligt undrande · 8 years ago
Tack för det utförliga svaret. Jag tycker också att det är roligt och bra med loppis. Men det förändrar inte, för mig, sakfrågan - att en av era frontfigurer faktiskt (i alla fall rent principiellt) drar personlig nytta av ett evenemang som arrangeras för att skapa uppmärksamhet kring ett public service-program. Det skulle vara en annan sak om pengarna från försäljningen t.ex. skänktes till välgörenhet, eller om alla som ville hade möjlighet att sälja sina grejer på er (Min Morgons) loppis. Detta är för mig en rent principiell diskussion, och har absolut inget med dig Peppe personligen att göra. Jag önskar dig lycka till med försäljningen i morgon. Solsken och allt möjligt!

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.