Den illojala vännen

8 years ago

I dag fick jag springa Naisten Kymppi i sällskap av Biffen och tjugotusen tanter* Eller “i sällskap“. Nånstans runt tre kilometer lämnade jag Biffen i sticket och galopperade i väg ensam. Om vi säger så här: Det är tur att vi inte ligger i krig. Man kan verkligen inte lita på mig när det gäller.

Biffen: “Bry dig inte om mig. Save yourself!”

Jag: “Okej. Hejdå!”

Förresten, om man är sugen på att springa en tia eller en halvmara så lönar det sig att besöka Chicling-bloggen. Femton lyckliga löpare blir belönade med proffsträning och en massa Adidas-grejer. På tal om stuff så tycker jag (och då är jag inget proffs) att man klarar sig med ett bra löpskor och en sportbh. Även om man inte har massor av pengar till utrustning kan man vara med och leka. Det är typ bara fight club-träningar som är lika jämlika.

Man kan lugnt säga att jag hade god fiilis. Biffen skymtar till höger om mig.


*när vi sprang HCR påpekade Hanna att man hinner se ett oändligt antal rövar under ett dylikt lopp. Kunde inte skaka av mig tanken i dag. 

Unknown · 8 years ago
haha! jag ska träna så nästa år hämnas jag och springer förbi dig! ;)

Jill · 8 years ago
Ja! Rövar är ju en del av det roliga i lopp, jag söker efter den finaste och följer den. Därför ids jag inte vara med i Naisten Kymppi, föredrar manliga rövar. ;) Grattis till den fina tiden, förresten!

Jenny H. · 8 years ago
Det där med rövar har också slagit mig när jag sprungit Tjejmilen. Då man har flera tusen skumpande kvinnorumpor framför sig går det verkligen fram att det finns lika många kvinnokroppar som kvinnor och hur långt från verkligheten det är att vi matas med ett enda ideal.

skrutte · 8 years ago
midnattsloppet är väl nästa för dig? delta! det är ett roligt lopp. till o med jag som bara krypspringer gillar det!

Peppe · 8 years ago
Biffen? jag förtjänar det.Jill: hahaha! Sant, en snygg röv är en bra motivator.Jenny H: håller med! mycket snubt. Och de som ser mest vältränade ut är absolut inte de snabbaste eller uthålligaste.Skrutte: skulle gärna, men vi är ju i L.A då.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.