Pinsamheter

8 years ago

Anonym skrev:

Kan vi inte prata om pinsamma situationer? Situationer då man känt sig förnedrad. Kände mig förödmjukad igår och behöver få läsa lite om andras pinsamheter för att det ska gå om och jag ska kunna börja leva som vanligt igen.

I solidaritetens namn tycker jag att vi delar med oss av våra pinsamheter. Man får vara anonym. Jag ska fundera ut nåt smaskig. 

På rak arm kommer jag mest på klassiker som ni säkert också gjort. Som när jag stod och drog upp strumpbyxorna samtidigt som verkställande direktören kom in i mitt rum, eller när jag skulle spionera på ett ex och skrev i hans namn i statusfältet istället för sökfältet på Facebook. eller första gången jag träffade Magnus farmor och hon frågade vad ungdomar som vi gör på fritiden och Magnus svarade: Vi knullar! 

Anonym · 8 years ago
Gillar allt! Det känns redan lite bättre. Läser gärna fler historier! H. Anonym som frågade

Hanna · 8 years ago
I tonåren skulle jag en gång smyga fram till min fammo och ge henne en stor kram. När jag sen står och kramar henne märker jag att i stället för att grabba henne runt midjan har jag min händer på hennes bröst. Jag stack iväg som blixten och vi låtsades båda som ingenting.

Malin · 8 years ago
Jag tappade en gång balansen när jag dansade. Vilt flaxande, i desperata försök att återfå balansen backade jag över HELA dansgolvet (som var väldigt tomt, vilket gjorde att mitt flaxande syntes extrabra) och landade slutligen på rumpan. Eftersom jag var sjutton år skämdes jag betydligt mer än jag hade gjort idag.

Anna · 8 years ago
I veckan snubblade jag på något konstigt sätt i på vägen upp i trapporna på Östermalmtorgs tunnelbanestation och landade rakt liggande på magen. Det var i rusningstiden, så det var folk överallt. Den skammen har jag bärt på hela veckan...

Anonym · 8 years ago
För ganska många år sedan då festerna var ganska mycket vildare firade jag min födelsedag på Lostaren. Hade klätt mig i kort kjol och strumpbyxor (fyller år mitt i vintern) och då jag kom ut ur damrummet kom en av krogens legendariska servitörer, Morgan, fram till mig för att dra ut min kjol ur strumpbyxorna... Bredvid vårt sällskap stod bl a Ville Valo och Mikko Leppilampi. Vi kan väl säga att det var tur att jag inte var helt nykter för då hade jag kanske varit tvungen att lämna festen för att gå hem och gömma mig under täcket.

Peppe · 8 years ago
Anonym: så roligt att vi kunde vara till någon nytta.Hanna: hahahaha! TACK!Malin: hihihih.Anna: oh nej! du skadade dig väl inte?Anonym: HAHA! TACK!

Karin · 8 years ago
Jag skulle intervjua Jörn Donner på en bokmässa. Jag var ganska nervös, det var när jag just var klar med mina litteraturstudier. Jag stod och småpratade innan med en halvbekant, sa "jo, jag är nervös. Jag menar JÖRN DONNER. Men jag tänker föreställa mig honom naken, då ska det nog gå bra."Sen, efter intervjun, fick jag veta att den därhalvbekantingen jag pratat med var Jörn Donners fru.Gud, jag rodnar än.

Anonym · 8 years ago
sånt som gäller sexualitet är ju ganska pinsamt...som det där att stöna när man får massage i hårbottnen. eller bli påkommen med nåt.

Kiri Korvenoja · 8 years ago
Jag skulle briljera med mina spanska kunskaper i Spanien och fråga en typ att "bor du här?"... min bror meddelade mig att jag hade uttryckt mig lite klumpigt och frågat "du att bo här?". Liten juttu men åh så jag skäms än idag...

Anonym · 8 years ago
jag har bestämt mig för att skratta bort alla pinsamheter. så det var väldigt länge sen jag kände att något var pinsamt, men en sak som jag gjort tycker jag fortfarande är väldigt jobbigt att tänka på, jag tror det kan vara en pinsam känsla. jag har fortfarande inte berättat det för NÅGON. jag gick i sjuan och var på en veckas utbytesresa till tyskland med två andra tjejjer. jag bodde ensam med en tysk tjej som var något år äldre än jag, hon pratade tyska och väldigt lite engelska och jag pratade svenska och väldigt lite engelska. på vägen hem från skolan så var det en kille som var väldigt irriterande, jag minns inte vad han gjorde men jag minns att jag tyckte att alla tyckte han var irriterande. så skulle vi hoppa av bussen, och den här killen hoppade av på samma station. jag kände att "min tysk" var asirriterad på honom, hon kanske tillockmed sa något. till råga på allt så skulle han tydligen samma väg som och gick några steg framför oss. han forsatte att vara lika irriterande. (eller om han var elak, jag minns inte) så jag sa till min tyska kompis, på någon typ av engelska "ska vi dra honom i varsitt öra?" och hon sa, vad jag förstod "ja" så vi ökade på stegen lite och kom fram till honom, och jag sträckte fram armen och drog honom i örat. jag minns inte om jag drog hårt eller inte. men herregud så arg han blev! och min tyska kompis hade inte dragit honom i det andra örat! han vände sig iallafall om och drog mig i håret. jättehårt. sen stack han. och där stod jag och tysken kvar och jag hade så otroligt ont i hårbotten. när jag drog fingrarna genom håret lossnade massvis med hår. vi gick vidare hem till min tyska kompis och när jag borstade håret blev borsten helt full med hår. urs så arg jag var på att hon inte hade dragit idioten i det andra örat. sen talade vi inte mer om det och det gick några dagar och jag skulle hem till sverige. strax innan jag skulle hoppa på tåget säger hon, tysken "vi borde berätta för rektorn vad som hände" och jag svarade "lets keep it a secret." och det här är första gången jag berättar om det sen dess. då var jag 13. nu är jag 25.

Anonym · 8 years ago
Det var en natt för ca 6 år sedan. Min nuvarande man och jag hade druckit en öl eller två. Vi var i hans föräldrars "kodinhoitohuone" efter en natt ute på stan. Då bestämde vi att "göra det" för första gången (romantiskt, jag vet). Där låg vi, nakna på golvet..nåh, ni vet. Sedan kommer hans farsa in rusande för han trodde de hade inbrottstjuvar....Min man va ba att "hej, det här är XX, min nya flickvän".....Jag låg tyst och sade ingenting...Det var lite pinsamt följande morgon då jag inte träffat föräldrarna en enda gång ännu, förutom då farsan föregående natt.Piiiinsaaamt...

Lars · 8 years ago
Jag skäms så sällan för mig själv så jag tänkte ta en historia en kompis råkade ut för:Efter en blöt utekväll så raggar min kompis,vi var då 20, som var en inbiten fotbollskille som tränade och spelade jämt, upp en tjej utanför krogen. Hon berättar att hon fortfarande bor hemma men att hon har egen ingång i källaren så det är lugnt att han följer med. Vad han inte visste då var att hon bara var 16 år.På morgonen vaknar han upp tidigt helt vansinnigt bakfull och tänker att han kommer att avlida om han inte får något att dricka. Eftersom det är så tidigt på morgonen så smyger han upp i köket i bara kalsongerna för att dricka vatten. När han väl står där och bälgar i sig för glatta livet kommer plötsligt en kille från samma fotbollslag in i köket. Min kompis blir så paff att det enda han får ur sig är: - Men TJA! Vaffan, fick du också ligga i natt?- Nej, jag bor här.

The tit · 8 years ago
Well, I was just at a huge event giving a talk. There was a big loud techno induced party afterwards and I was drinking. Lots of people came up to talk to me. And then just as I was done talking to one of the hosts, I walk away, fall flat on my face and my wine glass shatters in a thousand pieces. Luckily the place was loud, dark, and smokey... But a couple of nice people helped me up, asked me if I was ok. I was surprised that I was, but my ego was bruised as hell. I stopped drinking for the night, just in case.

Hannah B · 8 years ago
Kul att läsa om andra klåpare!Förra våren skulle jag ha en arbetsintervju via Skype med ett företag i England. Hade redan passerat ett par intervjuer och kommit vidare, så jag kände mig taggad och självsäker inför min sista pratstund med rekryteraren. Vi mailade dagen innan och jag ämnade avsluta med att hälsa att jag "looking forward talking to you tomorrow."... förbannade svenska autokorrigeraren lät mig i stället hälsa: "looking forward talking to you gonorré".Lika självsäker å taggad efter det? :D

Anonym · 8 years ago
Jag hade skrivit en ansökan till ett jobb jag verkligen ville ha och eftersom jag som vanligt var sent ute så hann jag inte posta brevet i tid utan körde iväg till arbetsplatsen i fråga för att lämna in ansökan.Under bilfärden tänkte jag bara; jag får inte krocka nu för jag måste hinna in med ansökan före kl 16. Jag körde in på gårdsplanen, såg inte riktigt diket utan körde med ena framhjulet ner i diket så att bakdelen av bilen hamnade upp i luften. Jag hamnade att krypa ut genom passagerarsidan, gick lugnt in med min ansökan och frågade i infon om de möjligtvis hade nummer till nån med traktor i närheten. Jag hoppades som tusan att ingen inne på arbetsplatsen sett mig och min bil. Tack och lov fick jag snabbt hjälp av en snäll jordbrukare och jag körde skamset hem igen. Jobbet fick jag tack och lov ändå. :)

Peppe · 8 years ago
Ni är helt underbara! Jag sitter här och kluckar av skratt på redaktionen.

idalina · 8 years ago
I går sov jag på bussbänken på väg upp till Vasa. När bussen plötsligt bromsade väldigt hårt flög jag rakt ner i golvet. Vet inte om det var direkt pinsamt, men alla, inklusive jag, i bussen skrattade i alla fall. Och jag kom upp på fötter förvånansvärt snabbt.

Anonym · 8 years ago
För flera år sen då jag hade den otrevliga ovanan att bita på naglarna hade det blivit en nagelbit kvar i munnen under tungan. Jag skulle ut på dejt med en kille och så på slutet av kvällen kysstes vi och jag överförde i nagelbiten till hans mun... Han tog ut den och jag dog av pinsamhet. Försökte förklara men verkade bara gräva gropen djupare. Nu biter jag iaf inte mera på naglara :)

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.