Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/functions.php on line 124
En liten historia: Spöken som får styrk | April 25, 2013 | The Way We Play

En liten historia: spöken som får styrk

9 years ago

Har ni läst nyheten om den inhyrda brasilianska spöken som får stryk på Gröna Lund? Nyheten fick mig att tänka på sommaren 2009.

Veckorna före Magnus och jag gifte oss ordnade först Magnus finländska polare en polttare* för honom i Finland. När vi ett par veckor senare hälsade på i Sverige hade Mags svenska vänner planerat ett litet hyss för honom.

Min uppgift var att ta Magnus till Gröna Lund och lura in honom i spökhuset där Tommy, Frankan och (om jag minns rätt) Daniel väntade. Problemet var att jag är skiträdd för spökhus. Magnus anade oråd då jag insisterade på att ändå besöka huset med riktiga levande spöken som glider omkring i det. Han tyckte väl mest att jag var dum i huvudet som ville göra nåt jag hatar.

Utanför attraktionen finns det klara regler om att man INTE får röra spökena. När den första vålnaden smög upp bakom oss fräste jag så auktoritärt jag kunde: “Lämna oss i fred!”. Hen ignorerade mig och i dag inser jag att jag borde ha snackat portugisiska för att få fram mitt budskap.

Efter den sista kröken i spökhuset kastade sig bestmännen fram och gav Maggan en liten snäll smäll. Magnus blev naturligtvis chockad och försökte beskydda mig mot de plötsligt så fysiska spökena. Han skulle precis motta ett ordentligt slag när killarna drog av sig sina masker och avslöjade sig som vänner.

Sen drog de i väg på mer behagliga aktiviteter. Snipp, snapp, snut.

*ja, ja svensexa på svenska.

soxxy · 9 years ago
Usch I feel you! Jag blev biten i benet av en gast där när jag var tonåring. Har inte satt min fot där sedan dess. Dt värsta var att jag i skräcken tappade min väska när jag sprang iväg, så jag fick livrädd vända om och gå tillbaka och leta efter den till samma ställe var det där spöket lurade bakom en gardin.

Peppe · 9 years ago
men herregud vilket trauma. du har ALL min sympati! jag kommer heller aldrig mer att sätta min fot i spökhuset. ALDRIG!

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.