Söndagsboken

8 years ago

Karin (som tydligen figurerar i varje inlägg på den här bloggen) tipsade mig om boken The
Age of Miracles som jag slukade under tågresorna till Österbotten. Den handlar om hur Jorden plötsligt börjar snurra långsammare och vad det innebär för människor och natur. Nu är jag sugen på mer. Ge mig era bästa tips. Gärna ny litteratur och gärna på engelska. Hit me!

cruella · 8 years ago
Alla måste läsa "Agaat" av Marlene van Niekerk. Men läs den helst på svenska, misstänker att översättningen faktiskt är bättre än den engelska (originalet på afrikaans).

Peppe · 8 years ago
Check och tack! Den blir min nästa.

jsylvin · 8 years ago
Enligt HelMet, huvudstadsregionens bibliotek på nätet, är den svenska översättningen översatt från den engelska översättningen. Hoppas det inte stämmer för jag hade tänkt läsa den på svenska. Men om den är en översättning av en översättning blir det onödigt många led.

smilla.ratata.fi · 8 years ago
Allt av Franzen är nog välvärt att läsa. Jag har hemma en bok med essäer av de Beauvoir jag kan låna åt dig (Brigitte Bardot och Lolitasyndromet. Essäer.). OM inte du läst Hustvedt, så nästan allt av henne. What I loved i spetsen och Shaking Woman. A history of my nerves. Confessions of a failed southern lady av Florence King(?). On top of my mind, har cirka tusen tips till.

Johanna · 8 years ago
The immortal life of Henrietta Lacks av Rebecca Skloot.

Johanna L · 8 years ago
"Tell the wolves I'm home" av Carol Rifka Brunt. Den är fantastisk. Tänker ägna 2013 åt att hypa den.

Pamela · 8 years ago
"The fault in our stars" av John Green. Den svenska översättningen fungerar också bra.

Bokbabbel · 8 years ago
- The Fault in Our Stars- Tell the Wolves I'm Home- Alice Bliss, Laura Carrington (coming of age, Irak-krig etc. Strunta i den trista titeln)- The Passage, Justin Cronin- Dark Matter, Michelle Paver- Election, Tom Perrotta- Still Alice, Lisa Genova (älskade!)- Dead Scared, S.J. Bolton- Broken Harbour, Tana French (mycket mer än "bara" en thriller)- The Submission, Amy Waldman- The Perks of Being a Wallflower, Stephen Chbosky- Delirium, Lauren OliverBorde räcka några veckor :)

Ulrika · 8 years ago
Stål av Silvia Avallone

Anonym · 8 years ago
Ny och ny men jag rekommenderar Bell Hooks " All about love". Ger en lite annan bild av vad kärlek är eller kan vara utöver den "romantiska-dramatiska-hollywood-kärleken" som många eftersträvar...

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis. Skriver, rider, springer, äter och har sig.