Fulheten på flyget

8 years ago

I flyget lyfte Magnus upp en vattenflaska i plast och förklarade hur den på grund av lufttrycket tryckts ihop.

–Samma sak händer med våra inälvor, sade han sedan långsamt och pedagogiskt.

Jag vet inte så mycket om inälvor, men att flyga är sannerligen ingen skönhetskur. Redan när jag stiger in i planet känner jag hur min hy stramar lite extra för att bara en timme senare vara torr som en öken. Mitt hår blir platt och flottigt på en kvart och jag kränger i mig för mycket godis och alldeles för lite vatten. Svullna ben och smink som upplöser sig i luften och försvinner. En och annan finne. Svetten. Sedan står man i hotellreceptionen, sjutton timmar senare, och försöker se chic och världsvan ut för att de ska uppgradera en till businessvåningen.

Alexandra M-O · 8 years ago
Jag brukar resa i snygga kläder, då känns det mindre sunkigt när man väl kommit fram! He he!

Peppe · 8 years ago
samma här! bort med onepice:ar och fram med snygga kläder. Samma gäller teaterbesök.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis. Skriver, rider, springer, äter och har sig.