Vuxen- barn 1-0

11 years ago

När Magnus klädde Vidar för att konfrontera domedagssnön fick jag en minnesbild av av hur jobbigt det var att vara barn när det var kallt ute. Alla kliande och obekväma plagg, oförmågan att greppa saker eftersom hanskarna inte tillät finmotorik, skavande mössor, svettigt på vissa kroppsdelar, iskallt på andra och horisontal snö i ansiktet. Don't get me started on skridskor. På många sätt är det skönt att barndomen är ett temporärt tillstånd.
cruella · 11 years ago
Tredje bilden alltså. Tusse!

Sara · 11 years ago
*relaterar*Sura lovvikavantar pâ elementet.

mia · 11 years ago
Även för mig är den starkaste minnesbilden de där yllevantarna som det hängde stora snö- och isklimpar från. För övrigt har jag inga minnesbilder av att jag skulle ha haft kallt, har alltid älskat vintern!

catzo · 11 years ago
För att inte tala om Vitalis i hela ansiktet.

Sanne · 11 years ago
Det där med vantarna, herre du milde! Vitalis doftar fortfarande gott dock och vad gäller skridskor så funkkar det så mycket bättre utan yllesockor i bara man rör på sig, har jag märkt. :)Dessutom skulle det vara skönt med halare nu, jag har inte ens en Onepiece...

Anonym · 11 years ago
Hej Peppe! Vad anser du som jämställdhetsförespråkare om detta: http://www.avoiceformen.com/misandry/chivalry/from-woman-to-man-to-red-pill/Borde kvinnor ge upp sina "traditional female rights"?/nyfiken kvinna som intresserar sig för jämställdhetsfrågor

Lurkeslurk · 11 years ago
Jag som vuxit upp i Sverige får flashbacks av Niveakräm - tjock, smetig kräm på kinderna och näsan... En stor fördel med att vara barn var att man kunde ha vinteroverall ("halare") och följaktligen slänga sig i snöhögar och göra snöänglar utan att få in snö mellan byxorna och tröjan.

Peppe · 11 years ago
Cruella: PRECIS min tanke!Sara: i hear you!Mia: lär mig hur man gör.Catzo: JA! lukten av vitalis som än i dag skippar en tillbaka till barndomen.Sanne: snö i glipan mellan jacka och byxor är sannerligen vidrigt.Anonym: ska läsa och kommentera så fort jag kommer hem från Amsterdam.Lurkeslurk: min mor smetade också in oss med Niveakräm i ansiktet. Liksom motsatsen till solkräm.

henni · 11 years ago
har bara minne av att åka skidor på åkern ute i borgåskogarna, snö upp till knäna och bindningarna lossnar. kändes som att vada fram snarare än att skida.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.