Puffen

11 years ago

Fick en puff på Facebook. Ni vet, en poke som man brukade skicka ut när Facebook var nytt och spännande. Jag beslöt mig för att vara artig och svara alla som puffat mig. Olyckligtvis är jag inte så smart och alldeles för sent insåg jag att jag puffat tio personer som Facebook FÖRESLAGIT att jag ska poke. Alltså inte folk som närmat mig mig.

Nu har jag skickat en liten flirtig hälsning till en förman, till en före detta pojkväns före detta flickvän, till Louise (passar på att göra tipsa om hennes matblogg), till en god vän, till en flirt från slutet av 1900-talet och till Karine.

Alltså, skammen jag känner just nu.

Tubbs · 11 years ago
Haha! Ja men det här blir en bra sann story då du föreläser om sociala medier! På riktigt! Underhållande och ändå (vad är det på svenska) armollista för alla parter! Sånt händer!

Catta · 11 years ago
Haha! Fascinerande dessutom att någon ännu sysslar med puffandet. Måste berätta att min och Pandans förhållande började tack vare att jag vågade poke:a (eller "tökkiä" som det heter på finska...) honom fast vi inte var FB-vänner...

Maggie · 11 years ago
Haha! Voinej, men så humoristiskt ändå! Jomen, det blir ju en bra historia sedan när skammen lagt sig ;) (eller det är ju det redan!)

Anonym · 11 years ago
Oj tack! Precis vad jag behövde läsa idag! /Malin H

Louise · 11 years ago
Men jag blev ju så glad av dinn puff, säg inte att det var ett misstag, ha, ha- kändes det inte skönt att få en puff tillbaka?

Housewife · 11 years ago
Haha, jag visste inte ens att man kan poke:a mera, har inte sett den knappen sedan... 2008? Men tack för en rolig historia :)

Johanna · 11 years ago
Hahaha!Jag fattade aldrig vad poke var förrän nån förklarade att det var så man kunde se varanns profiler utan att vara fb-vänner (även om man hade spärr på). Är det så? Eller är det bara ett sätt att säga "hej hej". Jag fattar uppenbarligen fortfarande inte riktigt. Men sjukt kul historia, förstår mkt väl skammen. Som när en kompis tvingade mig att friend requesta mitt ex:s nya tjej med argumentet att det var helt normalt, och denna stackars tjej (numera hans fru) skrev nåt snällt meddelande och tryckte sen ignore. Hehe. Har aldrig känt mig så dum som då.

Sara · 11 years ago
Nej så hilarious! FB är verkligen livsfarligt. Speciellt på telefonen! Jag har också åstadkommit mycket knasigt, men ändå inte riktigt i den här utsträckningen.

Telmo · 11 years ago
Nerds...

wonderland · 11 years ago
Du är SÅ rolig! Tack för ett gott skratt.

Peppe · 11 years ago
Tack för att ni gjorde situationen lite bättre genom att uppskatta min ärlighet. Telmo har rätt, jag är en sån nörd.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.