Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/functions.php on line 124
Sociala tips. Del 1 | September 30, 2012 | The Way We Play

Sociala tips. del 1

10 years ago

När man sitter och pratar med en person och hen ställer en frågor om livet/jobbet/familjen eller senast sedda film är det comme il faut att då och då artigt ställa en fråga tillbaka. Man behöver inte vara superintresserad eller göra en intervju, men bara artigt slussa tillbaka en fråga då och då.

Frida · 10 years ago
Vill tacka dej Peppe för tipset i HBL om butiken Papercut i Stockholm. (Nån vecka gammal artikel). Köpte serieboken 100 procent fett av Liv Strömqvist därifrån. Önskar jag köpte de andra som fanns också :D Har du läst den eller har du läst nån annan av henne?

Anonym · 10 years ago
Ytliga detaljtips. Lite lättsamt levererat av ngn som i flow tar sig fram. Hjärta, djup, kärlek till sin nästa glömt? Usch jag låter bitter men jag är sorgsen att det finns så mycket olycka i världen och så många som får plats i media men inte gör något viktigt på riktigt. Du är säkert en bra person.

Peppe · 10 years ago
Frida: så otroligt roligt att höra att jag varit till någon nytta! Tack för att du hörde av dig. Jag har har alla Livs böcker. Har du läst Sara Granér? mycket rolig kvinna. Liksom också Nanna Johansson och Nina Hemmingsson.Anonym: om du läst den här bloggen mer än en dag förstår du att det finns en massa kärlek och djup också här. Lite hårt tycker jag att du går ut. Men du är säkert ändå en bra person.

Fager Dam · 10 years ago
Tycker det här är ett viktigt och bra tips. I samma anda: märker du att din kompis är lite tyst och dålig på att ta plats i diskussionen, håll själv pauser i din svada så de hinner säga ngt också.Jag är själv så himla pratsam att jag i sociala situationer måste påminna mig själv om att fråga och pausa. Undantaget förstås om jag stöter på en annan pratkvarn, då kör jag på bara.

Frida · 10 years ago
Sara Granér var ett nytt namn, skall kolla in, men ääälskar Nannas bilder. Brutala och bra! Tänkte önska hennes böcker till julen eller födis då min plånbok är lite tunn nu. Med Livs bok som jag köpte så kände jag att många stripar gick lite "över huvu", då de var väldigt politiska. Älskar boken ändå, men skulle förstå bättre om jag kände till lite fler svenska personer och politisk historia.. :)

Anne · 10 years ago
Ajajaj, årets bästa inlägg. Jag känner många som jag skall läsa detta inlägg för. Börjar med mig själv.

Peppe · 10 years ago
Fager Dam: men precis som du säger måste man läsa av situationen.Frida: kiva att du har Sara framför dig. och no worries med Liv, vissa är allmänna andra lite inside. Mestadels roliga.Anne: och jag med mig.

Johanna · 10 years ago
För mig var detta med att ställa frågor tillbaka något jag fick lära mig i Sverige. Kan det vara något finlandssvenskt att får man en fråga svarar man på den och så är det bra så. Efter ganska många år händer det fortfarande att jag får en fråga, svarar och sen blir det tyst en stund. Efter några sekunder för mycket kommer jag på att just ja, jag borde ju ha frågat samma fråga tillbaka! Men då har det liksom gått för länge och det skulle bara bli konstigt att fråga samma fråga tillbaka. Med resultat att den andra säkert tror att jag är fullständigt socialt inkompetent...

Nea · 10 years ago
Känner så igen mig i Johannas beskrivning här ovan!

Peppe · 10 years ago
Johanna: intressant! Kanske det är en finsk/finlandssvensk grej. Jag blir mest generad då folk bara vill tala om mig "inte ska jag nu ha så här mycket uppmärksamhet" och försöker verka intresserad av människan tillbaka.Nea: du också! Jag ska fundera på det här beteendet.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.