Sommarhelsingfors

8 years ago

Sista dagen på jobbet och plötsligt fick jag en biljett till orkestern Kent som spelade nere vid Edesviken. Det var en fin konsert, speciellt mycket gillade jag att få hänga med Kaj för andra dagen i rad och till min stora glädje spelade bandet låten 747. När jag ett par timmar senare cyklade hem genom den ljusa sommarnatten (i sällskap av Calle och Lini) såg jag en regnbåge ovanför Lyftkranarna i Sandviken och kände enormt mycket kärlek för Sommarhelsingfors.

Jag stod inte så nära Jocke Berg.

Trina · 8 years ago
Hej på tal om Sommarhelsingfors (som jag btw helt håller med om att man bara blir kär i), så tänkte jag tipsa om Fågelsångens café. Tycker jag många gånger läst dina listor på tips för turister; platser att se och saker att göra i vår vackra hufvudstad under typ en dag, men mig veterligen har ifrågavarande café aldrig nämnts i dessa listor? Anywho: mysigt, litet lippakiska-aktigt café med världens bästa utsikt över Tölöviken, och kiva promenadväg dit dessutom. Bara som tips liksom. För mig var stället nämligen helt okänt tills för en vecka sedan, fast jag bott här hela mitt liv. Bara en sån grej ikväll. Ha det gött.

Maggie · 8 years ago
Det är oftast när man cyklar i sommarkvällen (eller vår- och höstkvällen också för den delen) som den där kärlkekskänslan infinner sig tycker jag. Det är nåt magiskt med cykelturer på kvällen.

Uppochhoppa · 8 years ago
Verkar ha varit en alldeles särskilt ljuvlig kväll. Åh. Kent, det hade varit något det. De spelar - i min gamla hemstad som också är deras - på det enda datumet vi ska på bröllop i sommar. vad är oddsen? Att se dem hemma är stort. Profeter i sin egen stad liksom.

Charlotte · 8 years ago
Det här är din stad. Det var Jocke Berg som inte stod tillräckligt nära DIG! ;)

Peppe · 8 years ago
Trina: tack för utmärkt tips! jag har sprungit och cyklat förbi där, men aldrig testat. Ska göra det nu. Ha det fint!Maggie: så sant. Man blir alldeles varm och mjuk inombords.Uppochhoppa: så typiskt att bli dubbelbokad! Och speciellt om man får vara profet i sin egen stad.Charlotte: Tack för det nyktra perspektivt! Du har som vanligt rätt.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis. Skriver, rider, springer, äter och har sig.