Den perfekta vardagen

12 years ago

I går fick jag en lätt släng av söndagsångest och för att skapa bra stämning kring vardagen funderar jag på hur en perfekt vardagskväll ser ut hos oss. Dessa element gör mig nöjd: Leka en stund med Vidar, Magnus som inte gör radio på kvällen, springa en timme, ta ett bad och en bra bok, tillreda tomatpastan och dricka ett glas vin, äta middag med min familj och se ett avsnitt av till exempel Game of Thrones.

Ni då?

HannaH · 12 years ago
Jag är så avundsjuk på ditt badkar. Det här är min perfekta vardagskväll:Kommer hem och är på gott humör. Springer en mil med bra musik eller podcast i öronen, tar en sval dusch när jag kommer hem. Matte och jag lagar mat (helst en god sallad) tillsammans som vi äter ute i trädgården. Efter middagen och disken tar vi en kvällspromenad, kanske köper vi en glass och pratar om framtiden. Väl hemma får jag se en ny del av Desperate housewives innan jag somnar.

Peppe · 12 years ago
Jag känner den där avunden när du skriver äta middag i trädgården. Mycket fint. Kram

Smul · 12 years ago
Haha prick likadant. Fast pesto-mozzarellapasta i stället för tomatpastan. Och minus lekdelen med Vid. Och kanske inte en timmes lenkki utan...öh en 20-minutare.

Linda · 12 years ago
Min perfekta kväll skiljer sig inte så mycket från era andras heller. Att äta en god middag och ta ett glas vin ute på gården, i solen, sen en liten promenad eller cykeltur med alla i familjen. Kanske stanna på en glass nånstans. Och till sist, när barnen sover sött i sina sängar, kasta upp fötterna på soffbordet och titta på ett avsnitt av Arga Snickaren och surffa på trähusbostäder.

smilla.ratata.fi · 12 years ago
Träna efter jobbet, pronenera hem i solen med musik och tankar, träffa en eller flera goda vänner i valfri utemiljö, kanske t.o.m. min komips nya trädgårdskolonilott, skratta ganska mycket, komma hem, tillreda middag, ligga lite i min säng, vicka på tårna och fundera/läsa bok, se på bra film eller serie, skratta ganska mycket.Bad skulle definitvt höra till min perfekta vardagskväll, bara jag hade ett kar. Bra böcker eller tidningar i badet är nog bara så chef.

Christina · 12 years ago
Förhoppningsvis är jag pigg och nöjd. Slöar en stund i soffan med datorn, gör undan eventuella ärenden som är i behov av dator, äter mat, slappar lite mera i soffan, kollar serier (just nu: The Middle och The finder), kollar tv, virkar eller annat som faller mig i smaken. Det är bara beroende på vad jag känner för. Å råkar sambon vara hemma är det ju ännu bättre.

Softy · 12 years ago
Måndag är min Game of Thrones-kväll! Snart, snart! Annars vill jag helst hinna joga eller gå på crossing-timme. Jag gillar att laga mat men på vardagar vore det härligt om man kom hem till ett färdigdukat bord. När det nu inte är så i min vardag så är quinoa med grönsaker och eventuellt stekt fårhalloumi min vardagssnabbis. Bra bok är ett måste varje vardagkväll! Ett glas skumppa med en kompis är en alltid lika underbar vardagslyx när det händer.

Anonym · 12 years ago
Komma hem till ett städat hus och dukat bord. Äta gott, typ vegelasagne med körsbärstomater. Kvällspromme/cykeltur med familjen. Barnen i säng, ett nytt avsnitt av desperate houswives med näven i chipsskålen. Då är det extra gott att leva.ida

Anonym · 12 years ago
Oj vad alla hinner med mycket en vardag. Avund pa det! :)

cruella · 12 years ago
Ibland är det att gå hem halvsent från jobbet och träffa en kompis för ett glas på Gondolen. Ofta är det att komma hem, äta mat som jag oftast lagat själv tillsammans med ungdomar och make, prata om saker som hänt med ungarna och kanske garva åt roliga youtubeklipp eller återuppliva gamla låtminnen. Det kan bli dans! Då dör valda delar av tonårsskaran. Andra kvällar är det en ny Filter och ett glas rött i badet.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.