Nämen benny

9 years ago

Mycket bra barnböcker: de om Benny.

Det är inte alltid så här brutalt.

Malin · 9 years ago
Jag ÄLSKAR Bennyböckerna. "Benny har fått en lillebror. Han ville det. Och då fick han det". (Med risk för felcitering, så här från huvudet.)

Peppe · 9 years ago
du gjorde ett exakt citat. imponerande.

Peppe · 9 years ago
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

Peppe · 9 years ago
du gjorde ett exakt citat. imponerande.

jsylvin · 9 years ago
Ooh, Benny! Älskar Benny! Barnens bokklubb har alla tre böckerna som kortfilmer på dvd. Mycket bra barnfilm med långsamt tempo och lagom längd, och Barbro själv berättar. Rekommenderar!

Joanna · 9 years ago
Den boken är mina barns absoluta favorit. Dom kan hela boken utantill vid det här laget och vissa perioder läste vi den fem ggr om dagen. 'Nämen Benny' går dom omkring och utbrister. Den är ljuvlig.

tubbs · 9 years ago
Den finska motsvarigheten för Peppe, det vill säga Peppi firar idag sin namnsdag, jippii!

Anonym · 9 years ago
Jag älskar "nämen Benny" men min 2,5-åring tycker den är alldeles för läskig. Han började drömma mardrömmar om "gubben" så¨vi fick lägga undan den. Ibland blir man förvånad över vad som kan vara läskigt för en 2-åring.

Emma · 9 years ago
"Aldrig i livet sa hundens fru!" har använts hos oss på samma sätt som ordet "nej". De betyder samma sak. :)

Peppe · 9 years ago
Jenny: tack för utmärkt tips!Joanna: dina barn har bra smak i böcker.Tubbs: du var den enda som gratulerade mig. TACK!Anony,_ men din 2-åring har rätt. den är lite läskig också.Emma: SÅ fint!

Bondhustrun · 9 years ago
Vill man ha fler gulliga grisar finns ju Malla också. Malla handlar och Malla cyklar. Fast jag läste en jämförelse någon gång - Benny är modig och äventyrlig, Malla är feg och försiktig, och att det var lite dåligt just när man jämför - att tjejen (så typiskt) är mesig och killen modig. MEN Malla är bra. Det är ok att vara blyg och mesig. Och jättejättefina illustrationer av Eva Eriksson. (googlade mig fram till det här, något liknande det jag pratade om: http://bilderboksbloggen.blogspot.se/2007/10/benny-och-malla-det-r-olika-att-vara.html)Och obs att jag inte ens har läst Nämen Benny så jag vet ingenting! Men mina gossar älskade Malla när de var mindre.

Peppe · 9 years ago
Bondhustrun: grisar gör sig ALLTID bra i barnböcker. Tack för tipset, ska leta upp Malla.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.