Skottdagen

12 years ago

Jag vet att det bara är på skoj och att jag borde fundera på VIKTIGARE saker än gammalt skrock, men jag tycker att det är lite förnedrande att det dyker upp EN dag vart fjärde år då det är okej för kvinnor att stiga ur sin roll som sköra och passiva varelser, ta saken i egna händer och fria.

popcorn · 12 years ago
Det där är ju nog förlegat tankesätt. Jag tror nog att en redig kvinna sköter sig själv idag och tar saken i egna händer och friar när det känns bäst och inte sitter och väntar på skottdagen. Det är bara att konstatera att det är en gammal tradition som inte längre gäller. Vem skulle stiga fram och säga att någons förlovning inte gäller för att kvinnan friat på fel datum? Fast inte tror jag att du heller tror något annat egentligen.

Hannasvirrvarr · 12 years ago
Jag valde det kanske näst mest okej datumet att som kvinna fria, första april - kunde ju ha skojats bort vid behov. Haha.

Peppe · 12 years ago
Popcorn: precis. Man FÅR naturligtvis fria på skottdagen, men också alla andra dagar.Hanna: better safe than sorry!

Kaaja · 12 years ago
Ja, det där irriterar mig också. Men det är väl ändå ett förlegat talesätt numer? Är det inte det, så bestämmer vi att från och med NU är det förlegat. Eller vad? Hör jag något om att kvinnor ska fria på skottdagen så tänker jag informera att det är gammalt och gäller inte längre.

linnea · 12 years ago
he-he jag fria på skottdagen 2000 och fick korgen, ännu mer förnedrande.

smilla.ratata.fi · 12 years ago
Jag blir främst så irriterad på tidningar som blåser upp detta förlegade tankesätt och skriver artiklar om "dagen då kvinnor har rätt att fria". Ärligt, det där var CITAT. Året är 2012. Jeeeesus, giv mig styrka, o sancta simplicita. Eller klänningstyg, liksom.

jsylvin · 12 years ago
Det ultimata beviset på att det betyder en livstid av olycka att tro på skrock. Låt förnuftet styra! Och känslorna.

Catta · 12 years ago
Jag friade också på första april, hahaa!

mammaspring · 12 years ago
Jag friade! Den 1.12 :) På svärfars födelsedag... snacka om att gå emot normen! Och stjäla uppmärksamhet!Moahahahahaaa

Peppe · 12 years ago
Kaaja: ja! DO IT! Jag är med på kampanjen.Linnea: NEJ! Vad var det för en idiot som tackade nej till dig?Smilla: bestraffa dem med att ALDRIG mer läsa deras tidning.Jenny: exakt! förnuftet OCH känsla.Catten: och kolla bara hur bra det gick!Mammaspring; hahaha! fan vad coolt.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.