Kristina från duvemåla

10 years ago

Karin bjöd mig på premiären av Kristina från Duvemåla. Jag var så tagen att jag började tala konstigt. Sade till exempel: “Jaha, här var det visst full rulle!” då toalettkön ringlade sig lång, men snabb och “Vi är omringade av högdjur.” när Martti Ahtisaari, Pekka Haavisto och Björn och Benny svepte förbi.

Allvarligt talat var KfD eventuellt det bästa jag sett på teater. Så mycket känslor och så fantastisk musik. När Kristina dör* i den sista akten skulle jag precis börja storgråta då Karin lutar sig mot mig och iskallt konstaterar: “Maria som spelar Kristina sade att det roligaste hon vet är att dö på scenen”.

Hökögat kan också bonga Maria Wetterstrand och Eva Biaudet.

*jag utgår för att ni har läst er Vilhelm Moberg och vet hur det går.

Catta · 10 years ago
Såg Kristina 1999 i Stockholm och grät mig igenom hela föreställningen, så galet fin. Nu är jag ju så hajalla att jag har biljett först till december... Det är ju nästan ett år tills dess ännu! Var lite sent ute, tyvärr.

linnea · 10 years ago
I Borgåbladet fick KfD oxå fina recensioner. Skall själv se den i slutet av mars. Var Svenska teatern fin? Älskar livsöden... Glad 1mars.

Neppe · 10 years ago
Vad roligt att höra! Jag håller med dig om att det är bland det bästa jag sett, man kan ju inte annat än älska den fina musiken och berättelsen.

Softy · 10 years ago
Jag såg Kristina från Duvemåla 1999 när jag bodde i Stockholm. Med Peter Jöback, Anders Ekborg och Helen Sjöholm. Det hör till det finaste jag nånsin sett eller hört. Hade kalla kårar genom hela föreställningen. Och blir fortfarande tårögd bara jag tänker på Du måste finnas. Vill absolut se den i Helsingfors också! B&B; är musikaliska genier!

chniil · 10 years ago
Oj jag såg den också i Stockholm och har sjungit på sångerna sen dess, typ.. Men blir fint att se den på en mindre scen, det blir kanske liksom ännu mer personligt..

Lurkeslurk · 10 years ago
Jag ska gå om några veckor:-) Musikalen är fantastisk, jag har snyftat mig igenom skivan flera gånger. Ska bli spännande att se (höra) hur Svenskis klarar av den.

Anonym · 10 years ago
Blev också lite snuvad på konfekten här, känns det som... Kultursvin som man är som inte läst eposet.

marni · 10 years ago
har inte heller läst den.

Anonym · 10 years ago
NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ

Matilda · 10 years ago
åh! jag har frågat min mamma om vi kan debut-åka till helsingfors bara för att se kfd, jag vill så gärna se den. vad kostar en biljett?

matilda · 10 years ago
charlotta: jag har repeatat kfd albumet på spotify i ett halvår nu och blev störd på vissa saker jag inte förstår, så jag läste böckerna och säger detta LÄS DEM!!! dom är så otroligt fina och bra. och ja, Kristina dör och jag grät så mycket att jag nästa inte vågade lämna tillbaka boken till bibblan.

Anonym · 10 years ago
hihii.. du har fångat mig på bilden!

Christina · 10 years ago
Jag och mamma skall åka och se den i höst. Har stora förväntningar!

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.