Om att muta bloggare

12 years ago

Roligt att ett företaget erbjuder Underbaraclara 300 kronor för att göra reklam i sin blogg för dem.

"Vi betalar dig 300kr för 5 minuters arbete."

Eller inte så roligt, snarare konstigt att folk som jobbar med marknadsföring inte fattar hur mycket ett blogginlägg är värt och att det sällan går att köpa folks åsikter. Hoppas jag iallafall.

När jag är lite mindre trött ska vi tala om marknadsföring på bloggar.

Yvonne · 12 years ago
300 kr minus skatt... Jonej!Då skall man nog vara totalt P.A! :DVarför ej ge lite böcker istället som man kunde läsa, skriva ev om, om man gillar dem för att sedan kunna ge vidare som presenter åt bekanta! :) Menade med detta svar att de hade kunnat erbjuda böcker istället! :D

smilla.ratata.fi · 12 years ago
Eller ordentligt betalt, som man borde för reklam.

Fager Dam · 12 years ago
Stort och intressant ämne. Lönar sig som bloggare att lite fundera efter vad man går med på.

M · 12 years ago
Kanske du redan tänkte diskutera detta, men vilket ansvar tycker du/ni andra att bloggare har när det gäller att göra (betald eller obetald) reklam för oetiska produkter. I och för sig ska ju varje läsare själv tänka på vad han/hon köper, men ändå... Har tänkt på det här nu igen efter att ha sett det här: http://areena.yle.fi/video/1319659199994

Emzi · 12 years ago
Härligt! Det tycker jag vi absolut skall prata om! :D

Ät lingon! · 12 years ago
visst, 5 min jobb men sen hänger det där en längre stund. Lite som att betala 10€ och bulle för en hel dags jobb medan andra får 10€ i timmen. Appråpå krubbet på bokmässan, det var bra mycket fräschare än förväntat.

Peppe · 12 years ago
oj oj oj, jag har så mycket att säga om det här. men nu är det sent och jag är galet trött så vi tar det imorgon eller på söndagen. okej?och Ät Lingon imorgon testar jag födan i mässan.

Yvonne · 12 years ago
Detta är eg vad man kallar smygreklam! De visste vad de gjorde, de som erbjöd detta! Nu fick de massor med gratis reklam om sin bok, för att en bloggare nämnde detta skamsliga erbjudande! ;) Nu kommer de ej att betala ett öre och få massor med gratis reklam! När ngn vecka gått har de flesta glömt denna "skandal" men boken och titteln finns kvar där ngnstans i minnet... :)

marica · 12 years ago
Ja, det här. När det kommer till inlägg om är regelrätt köpta med pengar. Då tycker jag att det ska framgå, men så är det sällan, så jag tycker att man måste läsa mycket kritiskt när det kommer till det mesta. och sen lite om en diskussion igår.När det kommer till produktplacering. När det kommer till att en bloggare visar upp en produkt,då tycker jag att företaget också ska komma ihåg att de har INTE köpt en reklamannons. De har skickat en produkt och kommer då antagligen att få ett omdömme och en länk. Men som sagt, de har inte köpt bloggarens åsikt bara för att de vill få sin produkt synlig. Bloggaren har då fortfarande rätten till att själv utforma sin blogg. Är man då som företagare väldigt mån om HUR produkten presenteras (vilket goda företagare borde vara) så köp då istället en annons av bloggaren i sidospalten eller nåt, om du inte vill chansa. Tycker jag då.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.