Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/functions.php on line 124
En återberättad anekdot om en orm | July 29, 2011 | The Way We Play

En återberättad anekdot om en orm

12 years ago

Jag är besatt-light av Knausgår för tillfälle. I boken berättar en av karaktärerna en anekdot om en kvinna som har en albino boaorm som husdjur. Hon har bara sett ormen ihoprullad, men en morgon vaknar hon upp med ormen raklång bredvid sig i sängen. Kvinnan blir lite illa till mods och ringer ett närliggande zoo där ormskötaren konstaterar att hon ringde i sista minuten eftersom boaormar brukar lägga sig raklånga för att mäta sitt byte och se om de kan sluka det.

Jag kan inte sluta tänka på den här anekdoten. Den fascinerar mig och gör mig riktigt, riktigt illa till mods.

catten · 12 years ago
yök yök yök! ska just lägga mig och vill inte ha denna bild i mitt huvud.borde ha fattat när jag läste "orm" i rubriken att nu lönar det sej inte för catten att läsa... uuuuj!

Peppe · 12 years ago
Förlåt!

Peppe · 12 years ago
Förlåt!

Sabrina · 12 years ago
Jag har hört den förut. Personen som berättade historien påstod att det hänt hennes bekant, jag börjar tvivla!

Peppe · 12 years ago
Livet på Sjögård: exakt min tanke.Sabrina: vare sig det är sant eller inte gav den mig obehagliga associationer.

Sabrina · 12 years ago
Alltså, jag tror nog det är en sann historia, hui. Men sånt här händer ju alltid "någons bekant" :)

Jolin · 12 years ago
hahaa... jag har gått omkring med anekdoten i mitt huvud redan en tid utan att komma ihåg varifrån jag fått den. Men det var ju den där Knausgård! TACK för påminnelsen!

Peppe · 12 years ago
Sabrina: haha precis!Jolin: jag gillade din bok sjukt mycket (om det är du Jolin), har tänkt texta/facebooka dig hela sommaren om den.

Jolin · 12 years ago
Roligt att höra! Visst är det jag. Och snart ska vi väl ta en regelrätt Knausgård-diskussion på bibliofilerna? Om ormar, spyreflexer och annat som spökar efter att man läst böckerna.

minbubbla · 12 years ago
Eller om man sett en pyton sluka en katt live. Det är lite äckligt det också. Skönt att ha flyttat tillbaka till Sverige.

Karin · 12 years ago
Dessvärre bara en gammal internetskröna! Synd, för jag blev också gräsligt fascinerad när jag först hörde den...http://www.snopes.com/critters/snakes/measured.asp

inte skyldig · 12 years ago
Jag har också hört den där om ormen. Senast igår. Såklart var det också någons bekant. Hehe.

smilla.ratata.fi · 12 years ago
Ahahahahaha! Jag blir så glad, för detta är en skröna jag hört för år och dagar sedan ("det hände åt min kompis bekant i Åbo") och äntligen får jag bekräftelse på att det är en till av de urbana legenderna. Samtidigt blir jag ledsen, jag tyckte vansinningt bra om historien och blev lämpligt rysig av mig när jag tänkte på det hela.

Peppe · 12 years ago
Jolin: ja det ska vi!Lena: fy fan.Karin: äsch, men jag är lika fascinerad ändå.Anna: hahaha! men det finns en orsak till att den är så populär.Smilla: men exakt så känner jag också. et är en så bra historia att jag inte bryr mig så mycket om den är sann eller inte.

Anonym · 12 years ago
På tal om boaormar. Ifall ni någon gång råkar ut för att en boaorm ni håller i börjar försöka strypa er kan det vara bra att lägga sig ner på marken. Enligt en boaormsägare jag känner (haha) börjar de ofta krama åt för att de känner sig osäkra på hög höjd och vill skaffa sig ett bättre grepp. Yay för Snopes!

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.