Doggy bag

13 years ago

Jag vet att jag har tipsat om Köpstoppsbloggen förut, men den tål att nämnas igen. Det senaste inlägget handlar om hur miljövänligt det är att be om en doggy bag då man inte klarat av att äta upp all sin mat på restaurangen.

"Lite mer än hälften (60%) av svenska folket har inte tänkt på att det är bra för miljön att be om doggy bag om de inte äter upp maten på restaurang. Det visar en undersökning från Konsumentföreningen Stockholm (KfS). Två vanliga skäl till att man inte ber om doggy bag är att det är pinsamt (46%) eller opraktiskt (29%). Nära hälften (46%) av de 35 restauranger som KfS varit i kontakt med uppger att det är den överblivna maten på gästernas tallrikar som står för det största matsvinnet på restau­rangerna."

Det här tangerar Micaelas Sluta slänga mat-kampanj.


Ps köpstoppsbloggen skriver också om Klädoteket i Helsingfors.

M · 13 years ago
Bra poäng, men jag tycker att det också vore bra om man kunde välja portionens storlek. De är ofta på tok för stora tycker jag.

Peppe · 13 years ago
Håller fullständigt med!

Linda · 13 years ago
I US of A fragas man alltid ifall man vill ha sina leftovers to go och oftast vill vi det ocksa, inget pinsamt med det (ifall man inte ska pa typ teater). Fast har ar portionerna ocksa obscent stora...

Peppe · 13 years ago
Linda bloggar du igen? Så roligt, ska genast lägga upp dig i länklistan!

Linda · 13 years ago
Oj vad snallt, Peppe! Nu mast jag skarpa mig, da wagon kanske hittar till bloggen.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.