10. hur njuter du av livet?

13 years ago

Annes lista fortsätter med nummer 10. Hur njuter du av livet?

Jag tycker för det mesta att livet är roligt. Bäst mår jag ändå då jag får ta det lugnt, äta god mat, läsa en bok, sova länge på morgonen, kanske resa nånstans och sitta på en uteservering med Magnus och dricka vin. I smyg är jag lite av en eremit och trots att jag tycker om att hänga med folk trivs jag allra, allra bäst ensam. Eller med Magnus och Vidar.

En vanlig dag njuter jag mest av frukosten. Jag är lite autistiskt när det kommer till frullen och äter exakt samma sak varje morgon. Läser tidningen från pärm till pärm och dricker en pressopanna kaffe. Får jag göra det på terassen på vår stuga med hvsutsikt är det ett bonus.

På det stora hela är jag en enkel människa. Så länge allt bara går som jag vill njuter jag av livet.

Du då?

Kiri · 13 years ago
Jag njuter av kontroll, dvs när hemmet är välstädat, räkningarna betalda, skeletten i skåpen bortstädade osv. Vem som helst förstår ju att det är ganska svårt att uppnå...därför njuter jag oxo av värme. sol. hetta. då känner jag att jag lever!

Peppe · 13 years ago
bra formulerat! betalde räkningar och städat hem är mycket tillfredställande.

smilla.ratata.fi · 13 years ago
Jag är nästan som du där. Sova länge, böcker, tidningen god frukost och fint sällskap, ibland och ofta är det fina sällskapet helst en själv. Andra lyckostunder: stunder med de riktigt bästa vännerna, stunder jag känner mig riktigt fri från alla förpliktelser och ansvar (ofta tillsammans med de riktigt goda vännerna, till exempel ute på ex tempore-äventyr)när jag fått något riktigt svårt och jobbigt, men på ett roligt sätt krävande, färdigt och att hitta något riktigt fint på stan och bestämma sig för att slå till (det sista är övermåttligt konsumentsjukt, men what to do, jag är min tids fånge).

Anonym · 13 years ago
äter du också något annat till frukost än kaffe i pressopanna? jag njuter av träning, kaffe och små duttar med kultur.

Peppe · 13 years ago
Smilla. låter mycket fint och skönt. Och det är bara befriande att någon vågar siga att den finner lycka i att hitta den perfekta klänningen.Anonym: absolut! jag är ett matvrak. Två smörgåsar och ett ägg (på landet lägger jag dessutom till yoghurt med färska blåbär eller smultron)

Anonym · 13 years ago
borde kanske börja äta lite mer till frukost :) äter oftast bara en yoghurt. ät frukost som en kung, lunch som en prins och middag som en tiggare säger dom ju.

Peppe · 13 years ago
Exakt så tänker jag de (ganska få) stunder jag känner mig som ett matfrak över frukosten. Man SKA äta mycket på morgonen...

anne · 13 years ago
Jag njuter av: - stunden efter att jag har tränat. Ofta också medan jag tränar.¨-när jag känner att jag har flow.- när jag kan vara i stunden. (spelar mindre roll vad det är för stund.)- av att läsa- av att vara med Tommi- att få trevlig post (brev, paket)- trevliga samtal där bägge ger och får.- när jag hittar ett klädesplagg (från garderoben eller butiken) som jag känner mig bekväm i.- när jag känner att jag har ganska bra kontroll över mina känslor, tankar och handligar.- av gott kaffe, dryck, mat.Ganska basic alltså.

Peppe · 13 years ago
träning ger mig också ett välbefinnande. Nytt är att jag faktiskt kan njuta MEDAN jag springer, inte bara efteråt.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.