Om flickor och pojkar

9 years ago

Hanna skriver klokt om flickor och pojkar och om att få beröm för sitt utseende jämfört med att få beröm för den man är. Det finns en skillnad.

“De flesta flickor jag känner kommer in i prinsessperioder. Det är väl inget fel med det. Men jag tror knappast att det är biologiskt betingat. Det är klart man blir intresserad av att klä sig fint om det uppmärksammas hela tiden, om ens utseende gör att man får komplimanger och blir sedd, av förskolepersonal, tanter på bussen, mor- och farföräldrar eller andra vuxna”

Läs hela inlägget här.

marica · 9 years ago
det ligger nåt i det där, men här i västvärlden får flickor åtminstone vara flickor, annat är det i indien.http://maricaost.blogspot.com/2011/06/konsoperationer.html

Peppe · 9 years ago
det är sannerligen vidrigt.

Minna · 9 years ago
Min mellersta flicka frågade för några dagar sedan om flickor ska cykla hårt eller långsamt. Hon gör i sin spontanitet och reflektering hela genuskonstruktionen synlig och tydlig. Jag svarade lite för att testa att flickor ska cykla hårt, och då frågade hon hur det är möjligt, hur ska då pojkar cykla? Uaah. Har ingen direkt koppling med klädgrejen i Hannas inlägg men jag litar på att du fattar hur det hänger ihop.

Hanna · 9 years ago
Tack fina du.

Peppe · 9 years ago
Minna: jag fattar precis och det hör absolut till den här diskussionen. Tur att hon har en så klok mamma.Hanna: tack själv.

Alex · 9 years ago
Oh ja.

Situationsdiktaren · 9 years ago
Såg idag en liten flicka som med stora ögon kollade in ett svärd av nån slags mjukplast. Hon ville såå gärna ha det. Och hennes morsa bara garvade och sa -Vad skall DU med det till! ÅÅ jag blev så arg, men hade allt för brått att lägga mig i.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.