I kassakön

13 years ago

Brukar ni också fantisera ihop historier om människorna före er i kassakön? Mannen som just blivit dumpad av sin hustru och nu lever på mikromat och helmjölk (han är egentligen ganska nöjd över att bli av med henne, men saknar hennes matlagning), medelåldersparet på väg ut till landet (han kommer att berätta om ett utanföräktenskapligt barn), tjejen som ska bjuda hem sina väninnor på middag (om alla äter av chokladtårtan blir man lite lika tjock som när man äter av den ensam) och så vidare.

Ibland får jag lust att förklara mina egna varor för kunden bakom mig, typ Det är min man som ska ha glassen och Jaffan. Inte jag. eller JA, vi ger modersmjölkersättning åt vårt barn! Frågor på det?

men jag gör aldrig det.

matts · 13 years ago
Ja! Det händer lätt att jag sneglar lite lätt i andras korgar. Det är kanske vardagens bästa nöje. Roligast är när det dyker upp udda kombinationer av livsmedel, till exempel vitchoklad och lever.Och ibland kollar jag för att se om det är något jag själv glömt att handla.

Anna · 13 years ago
Haha, står alltid och glor ner i folks korgar, sen tittar jag på kläderna och försöker lägga ihop två och två.Riktigt dåliga dagar skrattar jag också inom mig om min matkorg ser bättre (nyttigare, fräschare, finare osv)ut och känner mig stolt. Så liten människa är man sist och slutligen...

Peppe · 13 years ago
Matts: superbt tips att kolla om man glömt nåt!Anna: jag gör också det, skuffar de ekologiska produkterna lite synligare än Jaffan och visar således att jag har koll (och att jag är idiot som vill imponera på folk i kassakön)

sofiamaa · 13 years ago
Jag brukade aldrig kolla på andra människors varor i kassakön, men efter att sambon berättade att han alltid gör det och funderar på vilka slags människor det månne är, har jag också börjat tänka på det. Och jag kan inte sluta! Lite irriterande... som "tänk INTE på en rosa elefant nu! Vad tänker du på?"

Camilla · 13 years ago
Jo! Jag försöker att låta bli men det går inte alltid! Tänker typ "Jaha dom har fest ikväll...Han är nog ungkarl!" eller nåt liknande. Lite störande nog, för sen tänker jag på vad andra funderar om min mat.. Eller tänker "Jahaa hon har mens" när jag köper bindor,haha! Crazy, men kanske inte alla är som vi, fast skönt tillika att höra att någon är likadan!

astrid · 13 years ago
Enda orsaken att jag säkert skulle trivas som kassa"tant" är just för att kunna se underligt kombinerade korgar.

Anonym · 13 years ago
Lite i samma stil, men jag brukar snegla i korgen och fundera: kan man verkligen laga nånting av det där? Ingen notis förstås om att hälften kanske redan finns hemma :D Men ibland kan man t.o.m. hitta lite matinspiration i korgen framför. :)

Anonym · 13 years ago
jag tycker också det sku kunna vara lite roligt att jobba som kassa tant, kassa kön e för kort... jag tror att man kan säga ganska mycket om en person beroende på vad den köper./ilse

Peppe · 13 years ago
Sofiamaa: DEN ROSA ELEFANTEN!Camilla: jag finner tröst att det finns många av oss där ute.Astrid: tänkte jag också på. fast man skulle nog bli helt besatt efter en tid då man utvecklat typ 300 olika profiler.Anonym: jag brukar tänka så med min egen korg och får lust att förklara "alltså, vi har redan lasagneplattor hemma"Anonym: verkligen. det skulle kunna vara som ett psykologiskt test.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.