Dietnovisen

13 years ago

Väldigt befriande med god vän som bestämt sig för att gå några kilo ner i vikt utan att någonsin tidigare ens nuddat vid tanken på vad hon äter:

"Smaksatt vatten, kan man dricka det utan att bli tjock?"

Genie · 13 years ago
Eftersom detta ämne ligger mig mycket nära hjärtat kan jag ge några råd.Tror man skall minska ner på sådan mat som ger en cravings: - kolhydratrik mat- lightdricka som innehåller aspartam å andra elaka sötningsämnen (ökar aptiten å dåligt för levern) Jag kör ju LCHF och har för första gången i mitt liv helt slutat räkna kalorier och må psykiskt dåligt över att man inte kyckas hålla sig från att äta godsaker. Ingen, som int har viktproblem, kan ana hur skönt det är.Dessutom så går man stadigt ner i vikt, fast det känns som om man sätter noll effort på det hela :) (Sen har jag inte längre ont i magen konstant å har int haft migrän sen jag startade i januari)Låter int detta för bra för att vara sant :) ?

marica · 13 years ago
Hahaha, underbart! Själv är jag nu helt inne på SBF, och den funkar jättebra. Inte heller alls svårt. Jag minskar dock inte i vikt, men jag lägger inte heller på mig något. Idealvikten hålls bigtime. Super.(Sunt.Bond.Förnuft)Har jag nånsin berättat om hur jag verkligen inte gillar dieter? Men sen har jag aldrig varit överviktig heller så det kan ju ha med saken att göra, jag har inte funnit behov av dieter. Om man av verkliga kroppsliga besvär går på dieter så är det ok, men av viktbesvär så ska man bara äta sunt tycker jag och röra på sig. Sen har ju folk väldigt olika definitioner på sunt. Men att plötsligt lämna bort viktiga saker ur sin matkost för att snabbt gå ner i vikt är inget vinnande koncept. För när folk tenderar gå på diet så lämnar de oftast inte bara bort det onödiga de lämnar oxå bort det nödvändiga. Allt för att få resultat. Att gå på en diet är för mig nåt som måste kräva stor kunskap i näringslära och en realistisk självbild. Dessa saknas tyvärr ofta när folk plötsligt bestämmer sig att på egenhand gå ner i vikt. Det borde vara mer vanligt att folk först gick via hälsovården först för konsultation och råd innan de borjar dietera. Det är ju fasiken farligt att göra fel.Det är inte det att folk vill gå ner i vikt som stör mig, utan det att många gör det på ett hälsovådligt sätt. förlåt för att detta nu blev en roman.

Ronja · 13 years ago
Kan du utveckla ditt inlägg lite för jag förstår inte vad som är så befriande här?

Peppe · 13 years ago
Genie: det låter onekligen som en dröm.Marica: jag tycker att SFB-dieten låter mycket vettig.Ronja: sorry, svårt med humor i text. Befriande är att alla inte har stenkoll på dieter och kalorier.

Anne · 13 years ago
Kan du inte ägna dig åt lite lustigheter som att i all vänlighet luras och säga saker som; Smaksatt vatten är okej MEN om det är hallonsmak finns en fetmariskt så vad du än gör drick ej det. Och sen om man har en viss kroppstyp (som typ du har säger du till vännen) kan man faktiskt äta upp till 700 gram choklad i veckan och faktiskt med detta trigga viktnedgången. OSv osv. :)

Bakpappa · 13 years ago
Jo, det är just därför det finns smaksatta vatten. Kroppsformen måste matcha med smaken (t.ex. päron).Men helt seriöst. Varför vill någon dricka essensvatten? De smakar ju bara konstgjort. Bättre att äta en frukt, så får man i misstag i sig lite vitaminer eller spårämnen samtidigt.

Peppe · 13 years ago
Anne: hahah! som man lurar barn att säga hej pappa åt alla män de möter? typ.Bakpappa: word. att överhuvudtaget köpa vatten i flaska i Finland är så jäkla dumt. både ur ekonomisk- och miljösynvinkel.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.