Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/functions.php on line 124
Moderskap och alkohol | April 29, 2011 | The Way We Play

Moderskap och alkohol

11 years ago

Pyrets kolumn om moderskapet och alkoholen:


“Efter att vår älskade dotter föddes har jag inte heller tagit till flaskan. Men jag kan gott ta mig ett glas vin eller en öl, trots att jag ammar. Om jag har förstått det rätt så innehåller modersmjölken samma promillehalt som blodet, och med tanke på att man i förlossningssalen tvingade i mig en kupa (sjukhus) konjak och att vissa d-vitamin preparat, (som alla i åldern två veckor till aderton år bör äta dagligen) innehåller etanol, så känns det inte som en dödssynd att njuta av ett glas vin eller två.”

Läs resten här.

Anonym · 11 years ago
Man kanske klarar av att hantera sina barn då man tagit ett par glas men har man frågat barnen hur DE upplever en och HUR de blir hanterade? Det är en myt att man dricker till maten bara etc...visserligen får man fina smaksensationer men även om man absolut inte vill berusa sig dricker man även i länder man odlar vin i för att slappna av. Det förhöjer stämningen vid bordet. Till sist: man kan vara alkoholist utan att vara asfull. Lite sprit alla dagar räcker. Finns det alkohol, finns det alkoholister. Bortförklaringar finns det 1000 av, "nykterist, det är jävligt trist...

Peppe · 11 years ago
Klokt förklarat.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.