Mellanlandningen

13 years ago

Föreställ dig detta hypotetiska scenario:

Du återvänder efter att ha nattat barn och ser att din man plockat undan middagsdisken.

Du bah:
"Herregud så trevlig!"

Sen tar du några steg in i köket och konstaterar att all disk ligger i diskhon istället för diskmaskinen. Tallrikarna och glasen och besticken har bara gjort en omotiverad mellanlandning före sin slutdestination och det är din uppgift att se till att de kommer fram.

Blir du arg och besviken eller rycker du bara på axlarna och visslar medan du fyller maskinen?

cruella · 13 years ago
Jag skulle nog inte acceptera att den slutliga lösningen vilade på mig...

Peppe · 13 years ago
hos oss är regel: den som lagar mat städar också undan. så det var liksom min uppgift från början, men Magnus lurade mig att tro att han städat undan när han bara städat bort.

johanna · 13 years ago
Så TYPISKT! Känner igen detta problem alltför väl. Min pojkvän har en tendens att alltid sätta matrester (typ potatisskal, morotsskal osv) när han lagar mat i diskhon (?) på en dylik mellanlandning, innan jag sedermera får gräva fram det därifrån (ganska så omysig syssla) och sätta det i komposthinken. Och han fattar överhuvudtaget inte problemet och jag känner mig som tjatmorsan återigen. Alla världens mödrar och fäder som genom tiderna särbehandlat sina söner (eller hur kommer det sig att jag fattar det och inte han?) och städat efter dom, medans alla döttrar tvättat sin egen tvätt från 12 års ålder, vilken björntjänst dom gjort deras framtida partners. Huhhu.

Peppe · 13 years ago
Med behärskat lugn: Magnus gör exakt samma sak.

matto · 13 years ago
Jag håller med lite. En tom diskmaskin är till för att fyllas, men min sambo, hon tycker också om att mellanlanda kärlen på diskbänken. Hon säger att hon vill samla dem på ett ställe först eller något dylikt, men kunde de inte bara åka rakt in istället?! :)

mikaela · 13 years ago
oh noo, big no-no. h. en som har ett växande berg av disk på grund av att sambon skjutit upp sin "disktur" varje dag sedan skärtorsdag.

Sonja · 13 years ago
Bor Magnus hemma ännu? Annars är han välkommen hit för en stund...

The Tit · 13 years ago
I would run out. Go have a cider or two... Maybe a manicure and then get a hair cut... At least that's what I did yesterday.

Ronja · 13 years ago
Tänk positivt. Du hade antagligen närmare att lägga dem i diskmaskinen än om du hade varit tvungen att hämta den från köksbordet. Jag hade mest tagit reda på fakta av min man.. alltså varför han inte lika bra kunnat tynga ner dem i diskmaskinen, det hade väl varit lika ansträngande kan man tro.

Peppe · 13 years ago
Matto: det är en underlig kultur den där mellanlandningskulturen.Mikaela: då måste hålla dig stark och inte ta itu med berget.Sonja: erbjuder du honom exil?The Tit: du har mycket att lära mig.Ronja: du har helt rätt. Jag borde ha utrett bakgrunden till det här valet av avdukning.

Kaaja · 13 years ago
Hmm.. Jaa, okej om ni har nån slags regel om vem som ska plocka undan när och så. Men man kan väl ändå hjälpa varann om det strular till sig. Det gjorde han ju också, men jag kan inte alls förstå det där med att mellanlanda saker i diskhon. Det borde ju vara samma transportväg att lägga sakerna direkt i diskmaskinen istället. Nu blir ju den totala arbetsmängden större, 2 moment istället för 1. Det är ju inte bra, tycker jag.

Nickby rapporterar · 13 years ago
Jag kan presentera en nästan lika irriterande vana min man behärskar till 100 procent. Då man kommer från butiken så tömmer man naturligtvis korgar och väskor. På bordet. Absolut inte i kylskåpet eller skafferiet. För att man skall få en överblick. Klockrent. Och driver mig till vansinne. Micaela

jsylvin · 13 years ago
Jag har skrivit på diskbänken med sprittusch: Detta är inte en avställningsyta för disk! Den bor en våning lägre ner med pil som pekar på diskmaskinen. Fördelen med att bo i en gammal kåk där köket ska renoveras any year now.Budskapet gick hem i ungefär två dagar. Efter de två dagar det tog min prins att ta sig tid att läsa texten. Nu står disken på en klottrad diskbänk i stället för på en gammal, men ren.

Sonja · 13 years ago
Magnus sköljde ju bara av kärlen, klart han skulle ställa dem i diskmaskinen, sen. Problemet är bara att någon annan hinner komma före och ställa dem i diskmaskinen. Men då är problemet faktiskt den som kommit sen! Kram till er båda söta!

cecilia · 13 years ago
Helt hypotetisk händelsekedja: Potatismos-kastrull-blötläggning-natt-förmiddag-eftermiddag. Bubblorna. Algblomningen. Sticka ner händerna i slemmet och upptäcka att det ligger bestick på botten. Är SÅ med dig!

Peppe · 13 years ago
Kaaja: jag har kommit fram till att Magnus använder kökets samtliga kärl när han lagar mat och inte har för vana att plocka undan medan man stökar i köket. Jag å min sida plockar undan an efter. De här olika kulturerna har lett oss till regeln att den som lagar mat också plcokar undan.Micaela: jag ser störandegraden. hu.Jenny: gjorde du? HAHAHA! Nu är jag lite kär i dig.Sonja: det är DU som är den fina typen i den här ekvationen. cecilia: inte ALLS okej. Inte alls. Du har all min sympati.

Livet på Sjögård · 13 years ago
Jo, nästan varje dag min man är hemma från jobbet. förstår int varför det inte hamnar i diskmaskinen istället... den är ju typ presis där brevid juh... (man tycker ju att det blir ju mindre arbete att lägga dem direkt i maskin).Men sen så brukar nog han plockar ur diskmaskinen oftare än jag istället då han är hem.Då när han är på jobb funkar allt perfekt med kärlen, ingenting ligger på mellanlandning.Men då är ju min man på jobb ca4 veckor (och när han är hemma är han det oxo i ca4 veckor). Livet med en sjöman på gott och ont... :)

AnnaK · 13 years ago
Jag blir skitförbannad! Men står antagligen och biter mig i läppen och plockar undan för jag är en mes.

Anna · 13 years ago
Var glada att ni har en diskmaskin överhuvudtaget. Jag blir skitirriterad på det här eftersom jag saknar en sån. Om det är nåt jag vill ha så är det en diskmaskin. Blääh.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.