Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/functions.php on line 124
Avgå | April 29, 2011 | The Way We Play

Avgå

11 years ago

Jag ber om ursäkt för att jag stör er mitt i bröllopet, men borde inte riksdagsledamöter som kallar andra människor för “negergubbar” omedelbart avgå? Jag föreställer mig det skulle gå till så i Sverige, men jag kan såklart ha fel.

Och på tal om politik så skrev Anna ett inlägg som jag tyckte mycket om. Klick.

Situationsdiktaren · 11 years ago
Det har jag också undrat. Nån slags saklig nivå måste det ju vara i riksdagen. Skulle man tycka.

Linda · 11 years ago
Ja det är ju otroligt. Man bara gapar!

smilla.ratata.fi · 11 years ago
Nej sidu, i Finland får detta inte ens ordentligt kritiseras på grund av att vi inte då respekterar Folkets Röst och deras Rätt till Åsikt. För vi är ju elitiska rödbergsbor som inget vet om världen, allra minst Finland, för vi hör inte till folket, speciellt då vi talar svensk och är högutbildade. Vi skall tiga i församlingen.

sofiamaa · 11 years ago
Undrar om en sku få använda "men jag är ju från landet!" i andra fall?

Naja · 11 years ago
Såg en stund på en debatt på TV om just bl.a. språkbruk i riksdagen igår och höll på att koka över så jag stängde av skiten. På ngt sätt hoppas jag ju att PS ska vara så outbildade, så "låga" om man får säga så, att det hoppas dylika grodor ur dem alla de kommande åren och att de iom det här drar ner byxorna riktigt rejält på sig själva men samtidigt är jag helt övertygad om att det finns annat viktigare för normalt funtade politikers att sätta energi på.

Peppe · 11 years ago
Situationsdiktaren: det känns så mesigt och fegt att inte vidta åtgärder.Linda: verkligen.Smilla: som vanligt satte du huvudet på spiken. Jag tiger härmed som sig bör.Sofiamaa: tydligen får man. I alla lägen. Sorry, jag knivhögg visst min fru. Men jag är från landet!Naja: det var också min första tanke. Låt dem gräva sin egen grav.

Miss Baglady · 11 years ago
Ja omedelbart bums. Basta. btw, såg din man på svensk teve igår. han värsta kändis. som du. coolt.

Maria M · 11 years ago
Efter att SD kom in i Sveriges riksdag har jag bestämt mig för att aldrig mer tiga när rasistiska saker sägs eller dylikt. Fick nog helt enkelt! Detta "en svensk tiger" funkar inte längre (förvisso är jag ju bara född, uppväxt, bosatt och medborgare i Sverige, kände dock att jag behövde ett backup medborgarskap och tog tillbaka det finska för ett tag sedan och kör med dubbelt)! Att jag sedan tillråga på allt är mulatt, har utländska föräldrar osv....kanske påverkade mig lite extraSäga ifrån, det ska man alltid göra och har man rätt till! Finland ska f-n ta mig vara tvåspråkigt, det gör mig stolt! (Sedan kan man ju roa sig med att anmäla allt, se om det kan klassas som hets mot folkgrupp, diskriminering och annat trevligt....om man nu skulle råka vara lagd åt det hållet)

Bakpappa · 11 years ago
Det är intressant hur olika "Jag är från landet" uppfattas beroende av vilken sida av staketet man står...

Ida Karlsson · 11 years ago
I Sverige hade idioten fått gått iallafall. Hur är Hesa?

Peppe · 11 years ago
Ms Baglady: Vad roligt att du såg Magnus! Nuförtiden är det ett privat produktionsbolag som gör tv-serien och den är mycket proffsigare än första säsongen. Kram!Maria M: bra sagt och gjort! Jag inspireras av dig.Bakpappa: så sant. Ida: Hesa är fint, men tyvärr ger vi inte sparken åt rasister.

tommix · 11 years ago
Jag gjorde en ny logotyp till domhttp://tommix.papper.fi/2011/05/01/gjorde-en-ny-logotyp-till-sannfinlandarna/

Peppe · 11 years ago
Haha! Tommix, du är en rolig och skicklig snubbe.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.