ännu om simhallar

13 years ago

Julia Skott som startade projektet Kroppsbilder sade att hon ville göra en virtuell simhall eftersom folk vanligtvis bara ser två kroppar, sin egen och de i modemagasinen. Kroppsbilder i all ära, det är en svinbra sida, men riktiga simhallar är ännu bättre (vare sig man är naki eller inte). Det är väldigt befriande och hälsosamt att se alla formers och storlekars kroppar.

Det är nämligen svårt att inte jämföra sig med magasinmodellerna, fastän man vet att de är retucherade och att deras jobb är att ha snygga kroppar.

Trots att jag för det mesta går omkring och tycker att jag är tillräckligt snygg kom jag på mig själv med att bli oproportionerligt glad då jag provade ett par jeans i en storlek mindre än vanligt och de bara gled på mig. Mindre kan inte alltid vara bättre och den som är snyggast när vi dör vinner inte.

Nåja, budskapet i det här inlägget är: tyck om era kroppar. De är fina som de är.

Det är Astrid som ligger i vagnen.

Anonym · 13 years ago
Exakt så där brukar jag tänkta när jag är i simhallen. Att det är där i omklädningsrummet bland alla runda, smala, slappa och fasta kroppar som man får se verkligheten som den faktiskt ser ut och det känns mycket befriande. En annan sak som jag har lagt märke till när jag är på badhuset i Mariehamn är att det är det stället på Åland som jag hör absolut mest finska. Är det så att finnar är ett väldigt simmande folk? Några teorier på den?susolo.papper.fi

S. · 13 years ago
OT: jag läste fel på bildtexten TRE gånger. "Det är Astrid Lindgren i vagnen" läste jag. Herr mein Gott, jag måste skaffa nya brillor... :-D Ditt inlägg var intressant och trevligt, men jag skrattar högt åt min felläsning. :-D

Peppe · 13 years ago
Susolo: intressant! Kanske finnar känner sig hemma och bekvämare än de flesta andra i bastun och därför talar avslappnat?S: hahaha! Nu där jag också av skratt!

Peppe · 13 years ago
dör

labolina · 13 years ago
Jag har gått runt i ca 20 år (sedan tidiga tonåren) och tänkt att jag skulle få snyggare rumpa om jag bara gick ner ca 4 kg. Och när jag ammade gick jag äntligen ner de där 4 kilona och rumpan blev lite mindre men jag fick också väldigt magra armar och blev väldigt tunn i ansiktet. Smalare visade sig inte alls vara bättre och ja, det är väldigt bra att gå till badhuset ibland för att bli påmind om hur kroppar ser ut på riktigt.

astrid · 13 years ago
Helt sjukt svårt att läsa sitt eget namn, ändå såpass ovanligt så jag hoppar till helatiden när jag ser mitt namn. Det enda jag kan tänka mig är ju mig själv i den där vagnen.

Mia · 13 years ago
Med ett bra självförtroende ser man bra ut också, enligt mig. Oavsett om man väger 50 kg eller 100 kg, det är något med hållningen och blicken som är så fint med människor som tycker om sig själva.

E · 13 years ago
Astrid är ett av mina favoritnamn, alla kategorier.Min kropp däremot... näe, inte så mycket favorit där just nu.

Bakpappa · 13 years ago
Ärligt sagt tycker jag projektet Kroppsbilder är ganska deprimerande. Konceptet i sig verkar dock vara befriande för många och det är ju bra! Men de skulle alla förtjäna få så mycket vackrare bilder tagna på sig. Kropparna är det inget fel på, fast de nästan alla verkar tycka det!Jag inbillar mig jag så gott som aldrig jämför mig med magasinmodeller. Jag har en liten lista med orsaker till det. - De är fotograferade av en fotograf som antagligen lyft min årslön för bilden. - De är högst antagligen stylade i en timme eller två innan bilden och efterbehandlade i minst lika många timmar. - Modellen (fotografen, stylisten, ljusteknikern, ...) gör sitt jobb. - Jag är inte färdig leva på kaninmat och vatten samt pumpa järn större delen av dagen. Jag föredrar leva gott och vara lagomrund. - Jag är inte färdig sätta ner en massa tid och pengar på att bygga upp en fasad. Jag njuter hellre av livet.Har ni någonsin egentligen funderat på vad kläder är? Är det en sista skyddsmur? Uppför ni er annorlunda nakna? Och varför är det befriande vara naken?Din sista mening instämmer jag helt med. Älska din kropp, du har bara en!

Peppe · 13 years ago
Labloina: så sant badhus gör en lite tryggare och smalare är inte alls nödvändigtvis finare.Astrid: den här gången är det inte då. Men Asirtd ÄR ett fint namn. Jag känner bara bra typer som heter så.Mia: klokt.E: fast din kropp är uppenbarligen väldigt funktionell.Bakpappa: tråkigt att du tycker att Kroppsbilder är deprimerande. Jag tycker att det fina med bilderna är att de ser ut som man själv ser ut när man tittar sig i spegeln. Helst vanlig utan styling eller organiserat ljus.Det är svinbra att du inte jämför dig med magasinmodeller, men rätta mig om jag har fel. Jag tror att det finns fler kvinnliga magasinmodeller och fler kvinnliga modeller ute på reklamskyltar ute på stan. På så vis översköljs man som kvinna i av ett visst ideal. Trots att de flesta VET att det är en retuscherad sanning smyger det sig ändå in ett litet tvivels på ens egen kropp.Sen är man antagligen också tryggare i sig själv som 30 + än som 20 +. Tror jag.Och vill du ha muskler ska du nog inte äta kaninmat, men det vet du nog.

Bakpappa · 13 years ago
Hmm... Jag kanske uttryckte mig lite klumpigt. Jag tycker alltså inte själva projektet, eller syftet, är deprimerande. Men jag tycker alla de som deltar är värda vackrare bilder. Eller är det så man får en extra kick av att få en dålig bild av sig publicerad?Jag ser liksom inte poängen med att framställa sig möjligast "ful". Och det är något jag tycker spegelbilder tagna med blixt rakt framifrån brukar göra. Jag tycker min spegelbild är betydligt vackrare än vad det blir om jag fotar det som själv porträtt i spegeln. Eller så är det bara mina ögon som förskönar verkligheten? Sedan tror jag många är mycket kritiskare till en bild än till sin spegelbild. Eller är det igen bara jag som är konstig?

Peppe · 13 years ago
Nä du är inte konstig. Blixt gör sannerligen människan fulare än vanligt.

Peppe · 13 years ago
Nä du är inte konstig. Blixt gör sannerligen människan fulare än vanligt.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.