Klädseln

11 years ago

Problemet med att ha fyllt trettio är att man när som helst kan tantifieras. Varje ny stil man upptäcker kan vara den sista man har. Ni vet det där klassiska att man stannar upp i stilutvecklingen och intresset att klä sig någolunda modernt* dör ut.

Plötsligt är det 2021 och man ba: Men de här byxorna funkade 2011, då ska de banne mig funka nu också!

*och börjar använda ord som modernt.

kat · 11 years ago
Ju mer trendprylar man använder, desto större är risken att bli out. Det är intressant att följa bloggares klädstilar, du klär dig helt annorlunda än bloggarna i Esbo t.ex. Jag har aldrig varit särskilt noga med hur jag klär mig men jag försöker att uppdaterna mina kläder med några års mellanrum för att inte bli fast i förra årtiondet. T.ex. fållen på tröjor var ju mycket kortare för 10-15 år sedan, så på sådana detaljer avslöljas man fastän tröjan annars skulle vara i bra skick (om den legat oanvänd längst bak i något skåp) och relativt klassisk, inte någon enårsfluga.

De kallar mig Skrållan · 11 years ago
Jag har tänkt på samma sak! Undrar just när man stannar av och slutar vilja upptäcka nya möjligheter. Sen undrar jag om man automatiskt vill gå upp tidigare och tidigare på morgonen ju äldre man blir. Och om man föredrar gråare och gråare kläder. Eller är det bara att de som är gamla nu lärt sig att man ska gå upp tidigt och ha gråa kläder.Men mest funderar jag på vad som händer när Facebook-generationen börjar bli gaggiga och lite dementa. Cheezus vilka intriger det kommer bli när ens virrighet, bitterhet och det där allmäna pensionärsarga inte bara drabbar de närmaste utan hela nätverket på Fejan eller vad som är inne då. Jag kan inte ens börja föreställa mig hur grisigt det kommer bli. Ehm, ja. Jag spann iväg lite där. Ursäkta.

Peppe · 11 years ago
Kat: klokt sagt. Ju mer traditionell man är, desto säkrare går man och det är kanske det folk som blir lite äldre strävar efter. Och du har rätt i att kläder och trender visserligen går igen, men att det aldrig är EXAKT samma sak.Hemskt intressant att du tycker att jag klär mig annorlunda än Esbo.Skrållan: hahha Jag tror att det där med tidiga morgnar har med barn att göra och att grått, som du själv säger, är en generationsfråga. Men vad vet jag.

Nickby rapporterar · 11 years ago
Uh. Jag är inte ens en tant, jag är en dinosaurie. Mitt klädskåp är fullt av kläder från 50-, 60-, 70- och 00-talet.Snälla, lägg märke till att 80- och 90-talet saknas! Fast, det är väl just åttio- och nittiotalet jag skulle behöva för att vara ens lite hipp.Uh.Micaela

Peppe · 11 years ago
Micaela: jag tycker att du är snygg.

Lissu · 11 years ago
så sant så sant, fast i vissa fall(mitt)ryms man inte längre in i dedär favoritbrallorna man en gång trodde sig vara så het i.

Anne · 11 years ago
Hahha! Det bästa jag läst på länge. Så sant så sant.Samma gäller make up. Efter 25 fastnar många i samma färger och former, men ökar kanske på doserna i stigande ålder. Fastän det sägs att man borde mejka sig mindre, inte mera, ju rynkigare man blir.

Peppe · 11 years ago
Lissu: ett annat problem som man måste ta tag i efter trettio. Jag har löst det (tillfälligt) genom att jobba runt Brunnsparkemn i tid och otid.Anne: det där funderar jag ofta på. Jag har nämligen mejkat mig på samma sätt sedan jag var tonårig. Fast skönt skulle det ju vara att sluta helt och accepteeeeeera sig själv som man är utan smink (alltså inte så snygg).

Fager Dam · 11 years ago
Jag sku säga att det där med tidiga morgnar är en åldersfråga. Har själv inga barn, men sömnbehovet minskade någonstans efter trettio och det blev lättare att stiga upp tidigt på morgnarna.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.