Presenten

14 years ago

Malin och Housewife diskuterar födelsedagspresenter och det fick mig att tänka på att Magnus antagligen älskar den externa hårddisken jag gav honom i födelsedagspresent mer än vad han älskar mig.

Ironiskt nog gav Magnus mig en extern hårddisk* i julklapp den första julen vi var ihop (jag gav honom diamantörhängen) och jag uppskattade den inte det minsta. Det kändes mycket oromantiskt att få en svart låda i kärleksgåva. Jag var så besviken.

Vad är er största besvikelse i presentväg?


Red anm. det är hemskt svårt att köpa presenter åt mig.


*den han gav mig var stor och ful. Den jag gav honom var Alessidesignad och fysiskt liten.

S · 14 years ago
Okej, den här svarar inte på din fråga men...Min bästaste bäst vän bor i Stockholm och jag bor i Åbo. Jag saknar henne JÄTTEJÄTTEmycket. Hennes födelsedag är om en vecka, och jag har försökt hitta nånt supersöt och meaningful, eftersom vi inte ser varandra så ofta.Igår hittade jag ett truly ugly smycke, som är Sverige-shaped och det står SWEDEN i det. Men, there's a catch:Jag heter S och jag ligger WEDEN toisella puolella, alltså i Finland.Om du var min vän, kunde du se bakom det där superugliness och förstå att jag bara försöker säga jag saknar min vän och är ändå alltid nära, eller skulle du bara tänka att shit, det här är just dent största besvikelse?

Peppe · 14 years ago
Jag skulle förstå och tycker att det är sjukt sjukt fint. Jag blir till och med lite rörd av er vänskap. Bra jobbat där!

Ronja · 14 years ago
ett förkläde, istället för att gråta valde jag att gapskratta. Jag ville gråta.

Peppe · 14 years ago
Du är en starkare kvinna än jag.

Hanna · 14 years ago
Jag fick en fläkt av min pojkvän i födispresent för några år sedan!! Han hade bara gått in på Claes Ohlsson (hans bästa butik förövrigt) och köpt någå. Och jag fyller år i september när det inte ens mera är sommar... Jag blev sååå besviken och har nog inte riktigt förlåtit honom ännu heller!!

Linda · 14 years ago
Min sämsta present från min sämsta pojkvän ever: ett presentkort till en tandhygienist. Beat that hörni!

Anonym · 14 years ago
Senaste jul fick jag en digital fotoram av min make! Idag är den ett försiktigt skämt, men ack vilken besvikelse det var för honom när jag inte uppskattade hans gåva. Jag är personen som ännu i dagens ditigaliserade värld gör album till mina barn med foton, urklipp, dikter och deras utsagon. Jag trodde han var den första människa som skulle förstå att digitalram därför är mycket lite jag, men men...

Michaela · 14 years ago
Jag fick till julklapp en burk med erisan handdesinfieringsmedel. Och om jag sku vara anonym sku jag också våga skriva av vem, men kan väl säga att det inte var min mamma utan den som har svär framför.

Flicka · 14 years ago
Vad han absolut INTE får skaffa: ingen parfym, inga smycken & inga underkläder. Det kan bara inte lyckas eftersom jag är superkrävande och på alla sätt nipo och kräsen och dålig och hemsk människa när det gäller dessa tre kategorier. Och min första pojkvän (hade också fått höra den här ramsan) gav mej ett superjätteäckligt fult STORT halsband som var så obviously fake/plast och påstod att det var äkta diamanter osv. Jag trodde jag skulle dö och dessutom orsakade jag typ ögoncancer till min bästa vän då jag visade henne halsbandet. Iofs hade hon fått Celine Dion-parfym av sin pojkvän så kanske vi var lika olyckliga den julen...

Peppe · 14 years ago
Hanna: förlåt för att jag skrattar.Linda: hahaha! Jag dör och antar att det inte var Ripa.Anonym: jag förstår dig och jag förstår din man. En fun present, men passar den inte dig blir det dubbelt så fel. det är lite mitt eget problem, jag vill att folk som ger mig presenter ska visa att de känner mig genom presenterna. Förstår du vad jag menar?Michaela: oj nej, det är INTE okej. Flicka: Hahha: "dessutom orsakade jag typ ögoncancer till min bästa vän då jag visade henne halsbandet. Iofs hade hon fått Celine Dion-parfym av sin pojkvän så kanske vi var lika olyckliga den julen..." Du är sjukt rolig! Jag skrattar högt.

Tandslurk · 14 years ago
Linda: Jag har faktiskt fått ett tandläkarbesök i födispresent och blev jätteglad. Men i det ingick att boka gemensam (alltså efter varandra) tid till sambons urgulliga nallebjörn till tandläkare, förvarna tandläkaren om att jag har tandläkarskräck samt följa med och hålla handen hela vägen till dörren. Och så betala kalaset när jag var pank. Jag tyckte det var jättefint

Anonym · 14 years ago
En blurayspelare. Min sambo var så stolt över den eftersom det ju var en så dyr present. Jag blev mycket besviken och kände mig ganska bortskämd och barnslig då jag inte kunde uppskatta en så fin present. Men hallå, vilken tjej vill ha en blurayspelare i födispresent? Glitter ska det ju vara!

Peppe · 14 years ago
tandslurk: det var sannerligen ett fint tandläkasrbesök. bra sambo du har!Anonym: åh, jag är där med dig! dyr extern hårddisk och ja bah: vad fan! var är glittret?

Anonym · 14 years ago
Svårt att välja mellan rivjärn och det att jag fick presenter som utprintade bilder som jag aldrig fick. Jag har vissa tulpaner och diverse presenter sin jag väntar på. Får se när de kommer.Tubbs!

Anonym · 14 years ago
Och sin är lika som som. I förra inlägget. Kul att skriva lite ´bredvid! Yinnd skulle Tubbs heta om hon skulle skriva en tangent till höger av det rätta stället. Ryvva om man tar till vänster.

Lurkeslurk · 14 years ago
En ex-ex-ex...' mamma eller syster gav mig ett par gånger sånadär små presentförpackningar med shampoo&tv;ål. Från Yves Rochér, dessutom, inte något jag själv skulle använda. Jag undrade nog om det var en fin vink, men jag tror att det bara var fantasilöshet.

Lurkeslurk · 14 years ago
Förresten, sådär apropå nallebjörn till tandläkare, kan du som har så många snälla och kunniga läsare någon gång efterlysa en bra gynekolog i Helsingforsregionen? Helst kvinnlig, helst svensktalande, men framför allt med mjuka händer och pratsamt sätt. Eller åtminstone inte knäpptyst, det gör mig nervös:-(Eller förstås, om du känner till någon så säg, men annars tänkte jag att din läsekrets säkert vet:-)

Inka · 14 years ago
Min mamma frågade mig vad jag och min käre man skulle vilja ha till julklapp. Jag informerade henne om Vivi-Ann Sjögrens kokbok som jag tyckte skulle passa oss som hand i handske, även om vi båda flyttat hemifrån för längesen. Dessutom skulle den ju vara på svenska. Döm om min förvåning när vi öppnade vårt paket och fram kom "Amerikan herkut". Efterrätter. På finska. Jag är fortfarande lite småsur.

Biffen · 14 years ago
min pappa tycker att det är roligt att ge nåt skit åt mig till julklapp, typ en kortlek och sen när jag ser snopen ut skrattar han och säger "du trodde att du sku få pengar va?"

Peppe · 14 years ago
Tubbs: det är VERKLIGEN inte okej. Du förtjänar bättre.Lurk; hellre fantasilöshet än vink.Inka: jag förstår, det är paha då man önskar nåt specifikt och får nåt helt annat, fast i samma kategori. Been there med min pappa.Biffen: nämen! vad för slags sadist är han?

Naja Navigerar · 14 years ago
En två personers termos för 1,5dl vätska med koppar stora som små snapsglas. Herregud.Sen har jag också fått, då jag bodde i London, två levande grodor i ett akvarie men eftersom jag dumpade brain headet i fråga bara någon dag före min födelsedag blev de aldrig hemburna från djurbutiken. Bra timing måste jag säga! Två levande grodor i London då man är 21 år, toppen.

Fru W · 14 years ago
Jag fick boule-klot (som den enda presenten) i födelsedagspresent av mitt ex. Problemet var att det var hans syrra som önskat sig det. Inte jag. Jag är fortfarande häpen över hans dumhet.

Johanna · 14 years ago
Jag har bara fått bra presenter av min pojkvän. Den första gåva nånsin som jag fick av honom var långkalsonger, och jag blev jätteglad, på riktigt. Men nu fryser jag heller inte mera.

The Tit · 14 years ago
First present Mr.Pants gave me for my birthday. A book we had to read for a class. It was mandatory. In other words I would have had to get it eventually...He thought i was the sort of girl who would appreciate something practical. Years later he's realized it's shoes that counts. And is an excellent surprise shoe giver.

Laa · 14 years ago
min ex kom med ett extremt stort paket som det var 10 mindre paket i. Jag blev så besviken/irriterad av denna barnslighet att jag inte ens minns längre vad han egentligen gav mig... det var nog inget bra.

smilla.ratata.fi · 14 years ago
Vi öppnar julklappar mostrar, mormödrar och barnbarn emellan i grötbordet efter kaffet och det är ju självklart alltid en i gången som öppnar sina presenter och alla följer med för att se glädjen sprida sig i mottagarens ansikte. Vackert så. En jul fick jag en mössa av min mormor och inte vilken som helst mössa, utan en blå-vit (blå i bemärkelsen finskaflagganblå) mössa gjord av plastigt garn med fina små trådar i. Så egentligen var det en badrumsmatta det var meningen att bära på sitt huvud och mitt huvud är redan stort som Batcave och mössan var tjock som synden, så resultatet var fasansfullt.Inget illa ännu här, ibland får man hemska presenter, man tackar och bockar och går hem och fnissar fräckt och halvhysteriskt. Men nu visade sig att jag är en bortbyting, för jag orkar inte tro att jag är släkt med någon som är lika sadistisk som min storasyster. För hon ropade ÅÅH och AAAH, och berömde mössan och föreslog att jag kan ju fast sätta mössan på mig i matbordet och visa alla hur fin den MÅSTE vara. Och alla uppmuntrade henne och det slutade med att jag drog badrumshelvetet i finska färger på mitt huvud och försökte undvika galna skrattattacker medan jag tittade mördande på min storasyster som skrattade så hon grät. Och sen satt jag med mössan på i en timme och det finns förevigat på hundratals foton, med min glatt flinande syster brevid.Samma jul fick jag för övrigt vita stay-ups och en silvrig spiralbrosch av min moster. Och jo, det öppnades i matbordet, och ja, spiral som i preventivmedel, och självklart ville hon att jag skulle skicka runt broschen och att alla sulle försöka gissa vad det var. Och det går osagt att det var min pappa som var sist att gissa och han tittade på den och sa lakoniskt: niin, tämähän on kierukka, se sellainen ehkäisyväline. Min moster är gynekolog och tyckte det var en strålande present.Over and out, nattliga graduskribenten med orddiarré

smilla.ratata.fi · 14 years ago
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

Mia · 14 years ago
En jukka-palm! VEM köper en jukkapalm åt sin flickvän???

Peppe · 14 years ago
Naja: hahaha! Grodorna! hahaha!Fru W: boule-klotet av nästan skäl nog att göra slut?Johanna: grattis! bra val av pojkvän!The Tit: kudos om han köper snygga skor åt dig! Det är mycket sällsynt.Laa: NEJ! Jag förstår dig precis. Nyfikenheten som svalnade för varje paket.Smilla: men en liten tröst är ju att din familj har ett fantastiskt sinne för humor.Mia: hahahaha! Jag vet faktiskt inte.

Sonja · 14 years ago
Ett ex gav mig ett förkläde med texten "Grillikunkku". Hur bra idé som helst, men kanske inte åt en kvinna som hatar matlagning och aldrig i sitt liv tillagat något med grill.Kanske det var poängen, vem vet..?

Laa · 14 years ago
varför är det alltid ex:en som ger de sämsta presenterna?

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.