Deckare

14 years agoEftersom det är sommar gav jag spänningsromanen* Vart tog den söta lilla flickan vägen av Åsa Lantz en chans. Boken handlar om människorhandel, relationer, Kina och våld. Vad kan jag säga, den är spännande, medryckande och stundvis riktigt hemsk, precis som en deckare ska vara. Däremot tycker jag att nästan 700 sidor är lite att ta i. Jag säger så här: redigera bort 200 sidor och jag ger både mina tummar upp.

*Den kanske dumma frågan: vad är det för skillnad på en spänningsroman och en deckare?

ello · 14 years ago
Gissning: en deckare innehåller nån slags brott, och då blir det ju kanske spännande när det ska lösas. En spänningsroman behöver inte innehålla något brott, men är spännande ändå.

Peppe · 14 years ago
jag kan acceptera den förklaringen. Tack!

Annika · 14 years ago
Måste bara fråga, hur snabbt läser du egentligen?? Läser du en 700 sidors roman på en kväll, eller? Tycker det är ganska imponerande hur ofta du kommer med dessa boktips!Hälsar dyslexikern.

Peppe · 14 years ago
Jag läser ganska snabbt, men det är bara för att jag läst så sjukt mycket tentlitteraur i mina dagar eftersom jag inte orkade gå på föreläsningar. Den här tog dock tre dagar, inte bara en kväll.Trevlig sommar!

De kallar mig Skrållan · 14 years ago
Skillnaden är att det uttalas "spänningsromaaaaan" respektive "deckare" ;-)(Mellan raderna: Roman = Fint. Deckare = Sosselitteratur)(Säger hon som slukar deckare)

tanja · 14 years ago
fan va du e duktig o läsa. min mormor, som e fiffig o läser ÄNNU mer än du, berätta att ena börjar med ett mord, o i den andra kommer mordet senare. vilken som va vilken minns ja såklart int. kram :)

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.