Vad gillar spädisar?

10 years ago

Visserligen sover vår son för det mesta, med korta avbrott för mat och eventuellt skrikkalas. Men vad ska man fylla luckorna mellan dessa aktiviteter med? Vad gillar spädisar egentligen att pyssla med?

Mama´s got the magic · 10 years ago
Kanske ni kan pussla, sjunga, rita eller bygga med Lego?Okej, nu var jag jättejätterolig.

Therese · 10 years ago
Tja. Här uppskattar spädisen då man sjunger åt honom, då man dansar med honom, då han får vara på axeln och kolla utsikten och då man går omkring med honom och allt detta i kombo. Sen gillar han att kolla på den gulröda snubben man fick från rådgivningen och prata med honom, samt att ligga och vifta och jollra och se på grejerna i babygymmet.

AM · 10 years ago
Om den gulröda snubben börjar bli tradig så finns hjälp att få här: http://www.onnijailona.fi/Annars kan en spädis uppskatta att man bara går omkring hemma och visar olika saker (t.ex. lampor är ju ganska fascinerande). Sjunga är också pop. Här har nog det bästa varit att helt enkelt få vara med och vara nära, åka omkring i bärsjal där det är tryggt och man samtidigt får se en massa nya spännande saker.

Anonym · 10 years ago
hos oss är det ugly dollen och baby-gymmet som får mest uppskattning.jag försökte faktiskt sjunga en gång meen tydligen är vår son född med perfekt gehör och började protestera högljutt../Erica

Malin · 10 years ago
de gillar nog bara att vara med och vara nära. Jag kan bli riktigt förskräck när små spädbarn ligger i sitters som gungar dem, samtidigt som en massa galna leksaker snurrar framför ansiktet på dem. Hela världen är ju ny för dem, och jätteintressant, det måste ju kännas helt knäppt att få så många artificiella intryck på en gång när världen bakom de snurrande babymobilerna ändå har så massor att titta på. Risk för överstimulans alltså.Vi har en svartvit soffa som Idun fascinerat kunde ligga och stirra på låånga stunder när hon var en spädis, så kontraster är att rekommendera.

Peppe · 10 years ago
Linn: hehehe.Therese: ja musik tyckst funka. Den lilla typen hos oss gillar speciellt Redrama. Jag had ehelt glömt bprt den gulröda snubben man fick på rådgivningen, ska omedelbart leta upp den!AM: tack för länken! Och du har nog en poäng i att närhet kommer högt på listan.Malin: it's the little things liksom? Vidde diggar faktiskt taeten vi var bakom soffan sjukt mycket. Kan stirra på den hur länge som helst.

Miasworld · 10 years ago
När han är sisådär tre månader, skaffa en stor spegel som ni kan sitta framför. Knodden älskar att leka med kompisen på andra sidan som härmar allt han gör...

tanja · 10 years ago
Jepp, sjunga, dansa osv. O en helt löjligt simpel grej- tittutlekar. Funkar i många timmar i dendär åldern. Have fun ;)

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis. Skriver, rider, springer, äter och har sig.