Nattskiftet

10 years ago

Imorse körde Magnus nåt slags träningsprogran* i vardagsrummet och hörde inte när Darth Vidar odiskret påpekade att det var dags för frukost. Således vacklade jag som en levande död in mot köket med spädisen i famnen för att fixa lite käk.

Magnus:
“God morgon! Är du trött?”

Jag:
“-“

Sedan säger Mags:
“Men hur kan du vara trött vi sov ju ganska länge i natt…”

…samtidigt som det slår honom att jag har haft nattskiftet och matat barn sisådär en timme runt klockan tre. Jag märker hur den stora röda alarmknappen i Magnus hjärna slås på, larmet går och hur de små gubbarna där uppe springer omkring och ropar:
 “CODE RED! CODE! ABORT MISSION! ABORT MISSION!”  

Jag:
“Förlåt nu hörde jag säkert fel. Vad sade du om att sova?”

Magnus med skräck i rösten:
“Ingenting! Ingenting alls…”


Jag:
“Är du säker på att du inte sa nåt om att sova länge?”

Magnus, likblev och kallsvettig:
“Bombsäker. Måste rusa. Bråttom till jobbet. Pusshejdåälskardej!”

*stor humor: programmet heter insanity

De kallar mig Skrållan · 10 years ago
Som de sa i Scrubs: "Just nu har jag ett sånt där ögonblick när jag väger dina goda sidor mot dina dåliga och funderar på om det är värt besväret ... Grattis, du klarade dig."

Annika · 10 years ago
Väldigt bekant det där. När man själv vakat i timmar, medan den andra snarkat gott utan att veta nånting om världen omkring. Och då är det där det sista man vill höra.

wonderland.ratata.fi · 10 years ago
You are soooo funy! : D

Tove · 10 years ago
Åh, i know the feeling! Det hjälper inte att man märker att karln märker sin moka och är nolo - jag brukar bara tänka (stackars karln): suffer, you just suffer! Å är desto mer martyr över min trötthet... Usch så hemsk man kan vara nångång...

Peppe · 10 years ago
Skrållan: exakt! scenariot kändes bekant på nåt sätt.Annika: ja, då är man inta sitt charmigaste jag.Alice: själv e du!Tove: precis de orden gick igenom min hjärna!

diZi · 10 years ago
hohohoo..japp...det där känns bekant...XD

daddy-O · 10 years ago
Hade han levat under feodaltiden i Japan hade han överlagt seppuku eller bara stått där helt stone face. Nu valde han den västerländska Spring-som-fan-och-ducka-undan-inkommande-husgeråd-taktiken :)

Peppe · 10 years ago
Dizi: vi är ödessystrar.Tutt-Lisa: inte just då.Daddy-O: hahaha! du är rolig.

Peppe · 10 years ago
Dizi: vi är ödessystrar.Tutt-Lisa: inte just då.Daddy-O: hahaha! du är rolig.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis. Skriver, rider, springer, äter och har sig.