Min man pedanten

12 years ago

Min man är en ganska avslappnad och rolig typ när det kommer till de flesta saker i livet. Det finns egentligen bara två grejer som får honom att bli anal:

1) hur man äter glass ur burk. Gropar och grävmönster får absolut inte förekomma, glassytan sjunker visserligen, men den ska vara jämn och platt. Och vacker. Det händer att han rycker skeden ur min hand och föreslår matning.

2) disken i diskmaskinen. Tallrikar ska läggas in avsköljda, snyggt och rakt placerade och besticken delas in beroende på könstillhörighet. Knivar med knivar, gafflar med gafflar och så vidare.

stara.papper.fi · 12 years ago
det där låter som min far: han är den största slarverns annars, men när det kommer till glass lider han av stora neuroser.glass måste skötas rätt och enligt ett precist mönster. och han blir inte alls mobbad för det...

Lurkeslurk · 12 years ago
Jag är också ganska anal när det kommer till diskmaskinen, men försöker hålla mig, oftast. Men du kan ju påpeka för din man att det är ett helt onödigt slöseri med vatten att skölja av tallrikarna först, men ska bara skrapa av eventuella matrester och ställa in dem, maskinen sköljer själv innan den börjar diska, det är därför man sätter diskmedlet bakom en liten stängd lucka:-) Och, för att köra dagens språkpolisprogram: jag hoppas verkligen att ni ställer in tallrikarna! ;-)

catzo · 12 years ago
Jag anser mig ganska anal när det kommer till många hushållssysslor, men det där med att ordna besticken i diskmaskinen hade jag aldrig ens tänkt på före Boyfriend nervöst sa åt mig en kväll "jaaa, alltså jag sku gärna vilja att vi har lite ordning i bestickkorgen i diskmaskinen". Huh?, liksom. Men eftersom jag tvingar honom att hänga strumporna parvis och vika plastpåsarna måste jag väl göra denna sak för honom. Och det är tydligen inte bara han som tänker såhär. Intressant!

Peppe · 12 years ago
Stara: roligt att höra att Magnus inte är den enda. Har du någon speciellt fyndig pik du kunde dela med dej som jag i min tur kunde droppa på Mags nästa gång han blir glasanal (obehagligt ord)?Lurk: det är ju JAG som ska vara språknazin. Skyller min dåliga svenska på graviditet.Catzo: jag gillar det där med sockorna. Vi löste det hemma hos oss med att aksta bort alla gamla svarta sockor (som ändå såk likadana ut) och bara använda Happy Socks och andra mönstrade/färggranna sockor. Men vad ÄR det med män och diskmaskinen?

annapanna · 12 years ago
Du kan hälsa Magnus att diskresultatet blir bäst om man INTE sorterar besticken. Har man bara t.ex. skedar i ett fack passar de ju så att säga ihop och då kommer maskinen inte åt att diska mellan dem (skedarna ligger i sked, hehe - det var dagens puujalkavitsi). Så blanda du bara besticken glatt och påpeka att du gör det för att du är anal!

Peppe · 12 years ago
Skedar som skedar, hihi! Jag tyckte det var roligt. Ska framföra de här goda blandäktenskapnyheterna till Magnus.

tommix · 12 years ago
Detta kommer nog att komma som en enorm chock för din karl och terapi kommer att behövas, jag blev jävligt förvånad också när jag läste en intervju med en diskmaskinsingenjör, men när man funderat ett tag så förstår man att han har rätt. Så här sade han i artikeln....Man ska inte för-skölja eller fördiska några atiraljer man sätter in i diskmaskinen för då diskar den sämre!Jo ni läste rätt. Då frågar sig alla diskn00bs bara W000t!!! WTF!?!? Det kan inte stämma, men jo det stämmer och jag har testat. här är svaret på varför.En diskmaskin är kalibrerad att diska väldigt nersmutsad tvätt. Kalibrerad på det sättet att vattentemperaturen är väldigt hög och mängde vatten som används är också stor (förutom i de nya snålspolande diskmaskinerna men dom är irrelevanta i norden då det inte råder vattenbrist här, energiåtgången är ju densamma). Numerå två är diskmedlet. Som ni kanske vet så är diskmedlet i en tvättmaskin VÄLDIGT mycket starkare är handdiskmedel. Så starkt att du skulle skada dina händer om du använde det som handdisk. Diskmedlet fortsätter att vara starkt även fast fördiskade tallrikar sätts in. Att fördiska köksattiraljer innan diskmaskinen är SKADLIGT pga att det starka tvättmedlet angriper porslitn, metall o dyl när smuts ej finns att tillgå, Diskmaskinsäker märkning stämmer bara om disken är smutsig när den sätts in. Alla som läser detta har säkert observerat ärjade kastruller och anfrätta glas och matt porslin. Det är inte diskmaskinens fel, när man har en anal person i hushållet så lider ens porslin. Tänk på det alla ni pedanter.

Peppe · 12 years ago
Så sjukt intressant. Jag ska printa ut den här kommentaren och hänga den på diskmaskinen.

Peppe · 12 years ago
Så sjukt intressant. Jag ska printa ut den här kommentaren och hänga den på diskmaskinen.

Ex-Fru R · 12 years ago
Mina sympatier med Magnus. En rekorderlig karl, rakt igenom!

Peppe · 12 years ago
Ska hälsa honom det.

llaurén · 12 years ago
Nu har jag legat vaken och catchat upp i en och en halv timme med dina senaste 109 inlägg och ännu har du inte ynglat av dej. Eller mer specifikt, jag missade inte händelsen.Och för att snabbare individer än jag redan kommenterat att man ska blanda gafflar med knivar med skedar med allt annat och för att jag tycker att glass nog kan inmundigas mer enligt smak än den nästas tycke vill jag inflika att måtte Mårran ta den som gräver en golfbana av margarinet! Det ska minsann behandlas vackert!Och nu ska här sovas.

Peppe · 12 years ago
Förlåt, uppdaterar för ofta nuförtiden. Inget yngel ännu, meddealr så fort det händer nåt.VI har löst margarinproblemet genom att äta smör (som alltid är så hårt att det inte finns minsta risk för gropar).Nati, nati.

llaurén · 12 years ago
Tack. Du är lika underbar som alltid :)

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.