Så här oss emellan

14 years ago

Det där med förlossning känns inte alls okej.

hemmahannah.papper.fi · 14 years ago
Det är på riktigt piece of cake. Lite som en värre mensvärk. Jag trodde iallafall att det skulle vara mycket värre. (Men så var jag också hög som ett hus.) Man ska skita i den där luomugrejen.

Peppe · 14 years ago
TACK! Och check. Knark is my middel name. Tillsammans med Marie.

Anonym · 14 years ago
vitsi, Hannah hinner alltid först. kan bara hålla med, åter. Min barnmorska sa att man int kan överdosera på lustgas. Ta epidural. Sen går allt bra! Ett tips jag önskar jag hade fått innan: Ta reda på hur det är att vara med en nyfödd. Förlossningen känns som att åka karusell jämfört med tiden efteråt, det är som världens längsta berg- och dalbana (men den har också ett slut - tror jag...).

Linn · 14 years ago
Jag sov t.o.m en liten stund efter att jag fick min epidural. Före det ville jag avlida av smärta. Men när bedövningen slog in slumrade jag till en sväng. Så för allt i världen, vägra aldrig en epidural - Guds gåva till kvinnorna.

Malin · 14 years ago
Jo epidural är kung. Och av hela skaffa barn/ha barn-projektet är förlossningen det enda jag skulle vilja uppleva en tredje gång! Smärta är mycket uthärdligare när man vet vad det beror på och att det är något positivt.

Ida · 14 years ago
Med första ungen tog jag petidin, icke att rekommendera. Andra ungen föddes utan någon smärtlindring alls och det gick bra det med. Men så var ju passagen redan använd en gång. Tyckte det var häftigt att föda barn, smärtsamt men häftigt. Kom bara ihåg att andas (flämta) så fixar allt sig.

Peppe · 14 years ago
Jag måste säga att ni är sjukt fina människor som hjälper mej igenom den här traumatiska tiden.

Anonym · 14 years ago
Gudrun Abascals bok Att föda är jättebra.Att föda barn är jättehäftigt! Min 2:a förlossning utan smärtlindring var bättre än den första med epidural. Men som anonym ovan skriver är det bara en parentes, sedan börjar ju livet med bebisen. Och då är det bara att ta det en dag åt gången och inte ställa så höga krav på sig själv. Amning lönar det sej också att ta reda på om, inte alls så enkelt man kunde tro men det är värt det! Lycka till!

maria · 14 years ago
Jag håller med dig, det känns inte okej. Allt som har med förlossning att göra ger mig kalla kårar och det vänder sig i magen. Men så har jag ju aldrig fött och har alltså ingen aning. Men det kommer att gå fint ska du se!

Anonym · 14 years ago
Så här upplever jag det: förlossningar är hemska då man är mitt uppe i dem. Sekunden efter att bebben kommit ut glömmer man att det gjorde så ont att man trodde man skulle dö. Jag har varit med om två förlossningar och är ordförande i epiduralklubben. Tar du eppis går det bra! Och det mest fantastiska är att jag verkligen LÄNGTAR efter att få vara med om ytterligare en förlossning - så häftigt är det. Om det hjälper lite är jag avundsjuk på dig och alla andra gravvon - för att ni får FÖDA. Det kommer att gå bra! Du verkar ju vara rätt full av sisu!Milla

Anonym · 14 years ago
Gudrun Abascals bok Att möta förlossningssmärtan var bra för mej. Kommer med medföljande avslappnings-cd. Botade min lindriga förlossningsskräck och jag var kolugn ända tills krystvärkarna började (då var jag bara semilugn).Ångrar att jag fippade amningsbroschyren som kom i mammalådan. Och att jag skippade den gången det snackades amning under föräldraförberedelsekursen. Tänkte att fan, hur svårt kan det nu vara? Fattade inte att folk kunde ha problem med det. Men det är jobbigare, klottigare, mer krävande än jag nånsin kunde tro och det slukar en helt och hållet den första månaden när babyn int gör NÅNTING ANNAT än käkar. Så det är mina tips.

Anonym · 14 years ago
Att föda är det absolut häftigaste jag varit med om. Jag gör det gärna en tredje gång igen!Epiduralen tyckte jag var obehaglig.M.

Peppe · 14 years ago
SÅ lättande att höra. Tack!

Anonym · 14 years ago
Det gick så fort att jag inte hann få nån smärtlindring, det gjorde ont som fan och jag vrålade som ettdjur. Snacka om en underbar upplevelse. Det går inte alltid att planera i förväg men när du väl är där slipper du inte bort innan det är klart!

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.