To all you pregnant women out there

11 years ago

Tycker ni att det är kiva då folk kommenterar er mage?

Basse · 11 years ago
Jag tror att det är värre att få magen kommenterad då man inte är gravid.

Peppe · 11 years ago
Folk ska hålla sig från att kommentera andras människor kroppshyddor. Och MÅSTE de verkligen göra det kan de väl göra det i smyg.

Housewife · 11 years ago
Jag är ju inte pregnant mera, men tyckte inte om då alla kommenterade magen (eller rörde den), speciellt inte vissa som ba "Är du säääker på att det inte är tvillingar?" Helt som om man inte skulle veta om det är tvillingar eller inte.

Miasworld · 11 years ago
Jag tycker det är ok när det är folk man känner som säger "åh vad tjock och fin du är!!" eller så. Jag är nog lite stolt över min mage, kanske därför, jag tycker själv att den är fin liksom. Var inte helt ok med taxichaffisen som klappade mig på magen dock....det var över gränsen.

Ida · 11 years ago
"Men va liiiten du ääär, är du säker på att du ens är gravid?".Det sa min rådgivningstant åt mig. Och inte ens på skoj. Jag kommer tydligt ihåg paniken som spred sig i kroppen, fan, har jag fejkkat en graviditet? Som vilsen 21 åring är det inte alltid så lätt att veta.

gravid v33 · 11 years ago
Så länge Min mage är "liten och söt" är det ok. Se men inte röra. Att man själv känner sig som en flodhäst är en annan sak...

Anonym · 11 years ago
Ingen har riktigt kommenterat ännu, som tur. Men det stämmer nog som nån sa, att ingen bryr sig med unge numro dos! /big fat Snigel

Peppe · 11 years ago
Nå, som tur är det Magnus som får bli gravid om det ska skaffas fler barn i det här hushållet.Och du är inte alls en tjockis.

Anonym · 11 years ago
Nej, jag tyckte int om det. "Borde du int föda snart?" - nä, först om en månad. "Är du säker på att det int e tvillingar?" HA HAAAAAAAA. "Du kan använda magen som muggställning!" Ah ah ah. -puva

Katharina · 11 years ago
Jag tycker faktiskt bara det är kul. jag är superstolt över min mage och tycker ju att det är roligt att vara gravid i överlag också. Plus att jag älskar all from av uppmärksamhet så ja, sambon hade nog inte helt fel när han påstod att jag är i mitt esse som gravid..:) Sen är det ingen som kommenterat att jag är tjock heller eller sådana mer skumma kommentarer, utan bara glada kommentarer om hur fin magen är, eller att den börjar synas osv..

Malin · 11 years ago
Jag tycker man får säga att magen är fin, men inte kommentera storleken åt nåndera hållet. Där på slutrakan börjar magen vara så dominant att det är underligare att inte tala om den än att ta emot de där obligatoriska kommentarerna. Så länge det inte handlar om analys av storleken. Det blir också ganska irriterande att upprepa beräknad dag för samma människor om och om igen, men eftersom det faktiskt är helt omöjligt att komma ihåg andra människors bebis ETAn så man får väl bara stå ut med det.Bit ihop och var trevlig, ingen menar något illa!

Peppe · 11 years ago
Malin: jag vet att folk bara vill vara snälla och intresserade (och jag är faktiskt kiva för det mesta), men "bit ihop och var trevlig" låter som värsta, klassiska kvinnofällan.Men så har jag heller aldrig sett mej själv som gravid och har lite svårt med att plötligt få n helt ny identitet som bara baserar sig på att jag har ett foster i magen.

hemmahannah.papper.fi · 11 years ago
Jag tyckte det var kiva. Och det är nu ingen som har petat på min mage utan att ha frågat först och om de velat det så vadå? Det är ju ändå ganska spännande det här med att det växer en ny människa inuti en annan människa. Och det är ju övergående.

nadia · 11 years ago
det stör inte om kompisar rör min mage. men att höra kommentarer som "oj va du e stor/tjock/rund" eller "aj e d så länge tills du ska få ännu?", d gör mej arg o lessen. för nån dag sa en tjej" oj va din mage klär dej!" då njöt jag.

Peppe · 11 years ago
Hanna: kanske det kommer till mej också. eventually.Nadia: det e för att du alltid e så snygg.

nadia · 11 years ago
mmm tack peppe *rodnar*

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.