Landet versus stan

15 years ago

Inte nog med att Magnus avvecklat sig från internet genom att dumpa blogg*, twitter och facebook, nu har det gått så långt att han har fått för sig att han vill bo på landet. Ute på vischan där det är lång till stadens ljus och ljud. Med egen trädgård och kanske en katt. I ett hus där han kan vara ifred med sina tankar. Lugn och ro. Tystnad och smutsiga fingrar av att påta i jord.

Ja ba:
"Vem ÄR du?"

Det bådar konflikt då Mags dröm är min mardröm.

Men vad säger ni? Landet verus stan?**



*fast den här läser han nog nitiskt.

**och fastän alla röstar på landet så kommer vi INTE att flytta.

Anonym · 15 years ago
landet.

Anonym · 15 years ago
landet

Lisa · 15 years ago
STAN!! Och lantställe med trädgård, fast utan katt.

Thomas · 15 years ago
landet is the new stan! tänk bara på hur tait din trim kommer att vara efter att du trampat med jopon från sibbo varje dag intill centrum! Magnus is a very smart man

Miss Baglady · 15 years ago
Jag sa landet . Tills SVT började visa mannen under trappan. SKITLÄSKIGT. Nu vågar jag knappt vara ensam uppe själv. Som jag är nu.. gaaaaa... *paanikattack*

adessa · 15 years ago
Landet, men det beror på i vilken livssituation man är just nu funckar stan bättre, men det är bara tillfälligt

Malin · 15 years ago
Förorten, förstås!

Anonym · 15 years ago
personligen väljer jag "laande" och då sydösterbotten....Men alla är inte landmänniskor och bara tanken på Magnus på "laande" e ganska skrattretande!N.

Anonym · 15 years ago
Man kan välja Esbo, som är lite både och! :PLabolina

Emzi · 15 years ago
Stan helt klart. Det händer mycket mer i stan.

Anonym · 15 years ago
stan tills ni får barn, då förort!

Calle · 15 years ago
Stan tills ne får barn. Sen stan igen. Aldrig förort.

Basse · 15 years ago
Ta med honom till Nickby i januari och sen försöker ni hitta morgonmål och lunch där en söndag och sen talar han aldrig mer om att flytta till landet.

Anonym · 15 years ago
landet'

Anonym · 15 years ago
Landet, utan tvekan. (men se till att huset har varmt vatten och billig uppvärmning)-Lisa

Camilla · 15 years ago
Lande is the shit!

Malin · 15 years ago
Har du Calle haft en traumatisk uppväxt?

Basse · 15 years ago
Och hellre landet än Vanda eller Esbo...

Peppe · 15 years ago
Malin: Calle har nu smakat på det goda livet som min granne och KAN inte byta bort det. Däremot funderar vi på om våra respektive tillsammans borde köpa ett gammalt trähus ute på landet. Alla nöjda!

Hallånet · 15 years ago
Landepaukku som jag är har jag hittills aldrig känt eller närmat mej någon lägenhet som ett hem. Tänk nu på ordet i sej, redan. Lägenhet. Att en sådan i stan sku va bra att ha säger jag dock inte emot, fast jag trivs på landet med undantag enbart för skvallret, usch.

Actionhjälten · 15 years ago
Utan att försöka påverka dig i någon bestämd riktning vill jag påminna dig om att bo på landet dramatiskt ökar dina överlevnadschanser när pandemin/zombieinvasionen/tredje världskriget kommer...

Calle · 15 years ago
Malle, Esbo är inte vad det var förut.Måste medge att jag är lite förvånad över resultatet här. Inte att undra på att "urban sprawl" i Esbo, Vanda etc. explosionsartat växer.Kan ni komma med exempel på varför det är så fantastiskt att bo i förorten (förutom att det då är förmånligare)?

Malin · 15 years ago
Calle: Vi fick stadsångest redan före barnen, men nu med barn skulle jag absolut inte vilja bo i stan mera. Radhus i förorten är bra. Föreställ dig själv att valla två små virrpannor i stadstrafik. Bara att ta sig ut genom dörren är ju svettigt. Innan alla är färdiga har en fastnat i hissen och när du bänder loss den trillar den andra ner för trapporna. Och försök nu sen få dem att hållas på trottoaren. Och sen måste du ta dig till en park för att leka. Packa med blöjor och dricka, kanske mellanmål osv. Så som vi bor nu öppnar man dörren till bakgården och föser ut dem. Sen sitter man själv inne och dricker kaffe i lugn och ro. Och det här är alltså bara en anledning till att vi väljer förorten. Det finns miljoner andra också. De flesta barnrelaterade, men som sagt flyttade vi ju hem till Esbo redan 3,5 år innan Theo föddes. Vi gick bananer på Albertsgatan!

Calle · 15 years ago
Okej, men om man inte har barn? Jag kan inte komma på nåt.

Lurkeslurk · 15 years ago
Stan, absolut, om jag kan välja fritt. Förort av ekonomiska skäl. Observera att jag med förort menar en lägenhet i nån hederlig (östra*) Hfors-betongförort, inte något Esbo-radhus. Landet eller radhusförort (i Esbo el liknande): aldrig i livet! *Östra Hfors rular på grund av metron, som är det absolut bästa fortskaffningsmedlet om man bor för långt ut för att cykla.

adessa · 15 years ago
förort kan väl inte jämnställas med lande heller. Man bor ju ändå i höghus...

Malin · 15 years ago
Calle: Hmmm, utan barn, snön är ganska trevlig här i förorten på vintern, ganska ren och mysig faktiskt. Och om man är tvungen att hålla sig med bil pga jobbet (eller andra orsaker) så är parkeringen ganska smärtfri. Det blev lite magert, va?

Peppe · 15 years ago
Jag vågar inte delta i diskussionen, men håller som i de flesta andra fall med Lisa (och Calle)

Pia · 15 years ago
det funkar hur bra som helst med barn i stan. UGH.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.