Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/functions.php on line 124
En anst’f6tlig bild | February 28, 2009 | The Way We Play

En anst’f6tlig bild

14 years ago

Jag sitter och ‘e4ter frukost d’e5 det f’f6rsta samtalet g’e4llande Pappers p’e4rm ringer in. En ‘e4ldre dam i Esbo tycker att vi sannerligen borde ha b’e4ttre smak ‘e4n att publicera dylikt snusk. Vi ‘e4r trots allt femte generationens Hbl-prenumeranter och f’f6rtj’e4nar n’e5got b’e4ttre ‘e4n det h’e4r, ropar hennes man i bakgrunden. Jag suckar tr’f6tt och k’e4nner mej lite uppgiven. N’e4r tanten ‘e4r klar med sin svada och h’e5ller p’e5 att l’e4gga p’e5 luren h’f6r jag ‘e4nd’e5 mej sj’e4lv s’e4ga:

“Ska du f’f6rst ringa och sk’e4lla ut p’e5 mej ‘f6ver frukosten en l’f6rdag morgon och sen bara sl’e4nga luren i ‘f6rat p’e5 mej?”

Vi blir b’e5da lite till oss. Jag f’f6r att jag ‘e4r s’e5 barsk mot en stackars arg dam som inte gillar bilder med saliv, och hon f’f6r att hon faktiskt ringt och st’f6rt en riktig m’e4nniska*. Sen pratar vi en liten stund (medan Hbl-prenumeranten f’f6r femte generationen i rad uppenbarligen sufflerar i bakgrunden). Agrees to disagree och ‘f6nskar varandra en trevlig l’f6rdag. Jag h’e4lsar till och med till resten av familjen och vi l’e4gger p’e5.

Jag ser en lysande diplomatkarri’e4r framf’f6r mej.

*i motsats till chefredakt’f6sdj’e4vulen hon sett framf’f6r sig.

Ylva · 14 years ago
Ringer de och klagar p'e5 ett omslag?! Det tyder p'e5 att de bryr sig. Jag trodde att det var en tandpetare och har inte tagit illa upp.

Anonym · 14 years ago
kan man p'e5riktigt vara husisprenumerant i 5 generationen och varf'f6r sysslar folk men att fundera ut s'e5na titlar 'e5t sig sj'e4lv?? fast 'e5 andra sidan 'e4r det ju fint att man i dagens individualistiska samh'e4lle vill lyfta fram sina f'f6rf'e4der genom att markera att ocks'e5 de l'e4ste hbl...

Miasworld · 14 years ago
Men vad 'e4r det f'f6r fel p'e5 folk? 'c4rligt talat. St'e5 p'e5 dig Peppe!

Anonym · 14 years ago
Sandra Lola: hur skiljer sig peppar.fi fr'e5n typ vasabladet.fi

Anonym · 14 years ago
Ja, visst 'e4r vi finlandssvenskar lite f'f6rtryckta i Finland, men jag tycker 'e4nd'e5 vi kan f'f6rs'f6ka h'e4vda oss p'e5 andra s'e4tt 'e4n att publicera spott p'e5 f'f6rsta sidan av v'e5rt eget Papper. Men smaken e ju som baken...kakan.papper.fi

Peppe · 14 years ago
Det 'e4r ju just det som 'e4r s'e5 fint, man f'e5r tycka att p'e4rmen 'e4r osmaklig. Sen finns det ju s'e5na som tycker att den 'e4r snygg.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.