Bes'f6k fr'e5n paris

13 years ago

Min franska v’e4ninna fl’f6g ig’e5r ‘f6ver till Helsingfors f’f6r att fira sitt nya jobb och h’e4llde i samband med detta i mej en normalstor ‘e5rssk’f6rd av champagne. Varje g’e5ng jag f’f6rs’f6kte pipa fram att jag nu ‘e4r tillr’e4ckligt full av bubblor och det nog b’f6rjar vara dags att t’e4nka p’e5 refr’e4ngen* utropade fransyskan best’e4mt:

“Sacre Bleu! Och du har mage att kalla dej finl’e4ndare, din lilla r’e4ka. Drick upp!

varefter hon skadeglatt fyllde p’e5 mitt glas.

Idag k’e4nner jag mej som en vanlig polityrgubbe.

*f’f6r det ‘e4r ju en ny dag imorgon ocks’e5.

emster · 13 years ago
Hehe! Det 'e4r GOTT med champagne och man kan aldrig f'e5 f'f6r mycket!:-)

Basse · 13 years ago
Well, you'll always have Paris.

Ninde · 13 years ago
"Det 'e4r ett h'e5rt jobb, men n'e5gon m'e5ste g'f6ra det" -right? ;)

Ylva · 13 years ago
Jag googlade polityrgubbe fast jag fattar ju ungef'e4r vad det 'e4r. Det visade sig vara ett finlandssvenskt uttryck och vanligt f'f6rekommande just p'e5 din blogg. Schysst att skaffa sig en superfylla p'e5 champagne!

Thomas · 13 years ago
Jag har empati f'f6r dig syster, 3 stora cappucinon, 2 redbull, 1L cola, och 'e4nd'e5 tynger g'e5rdagens Mexicanska stark-champagne p'e5 'f6gonlocken.Skulle hellre vara bakis av champagne, d'e5 skulle jag inte kallsvettas kaktus-extrakt

Peppe · 13 years ago
Jag uppfattar en nyans av ironi i era kommentarer.

Peppe · 13 years ago
Ylva, vanligt f'f6rekommenade p'e5 just min blogg? Menar du allvar? 'c4r det jag som h'e5ller ordet polityrgubbe vid liv?

Ylva · 13 years ago
Tv'e5 av de tio f'f6rsta tr'e4ffarna p'e5 google g'e5r hit och en fr'e5n en annan p'e5 Papper. Parkkemist 'e4r ett annat ord du givit mig.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.