Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/functions.php on line 124
Hur det gick till d'e5 Freddy n'e4stan dog | October 28, 2008 | The Way We Play

Hur det gick till d'e5 freddy n'e4stan dog

14 years ago


P’e5 publikens beg’e4ran ‘e5terger jag h’e4r hur det gick till d’e5 Freddy balanserade en h’e5rsm’e5n fr’e5n den gruvligaste av d’f6dar*.

Vi hade ‘e4tit kr’e4ftor och druckit en hel del rysk vodka d’e5 festen fortsatte uppe p’e5 d’e4cket till kanalb’e5ten. Ett upplyst St Petersburg gled f’f6rbi, tv’e5mannabandet fr’e5n Viborg spelade n’e5t slags musik och folk dansade vilt** utan en tanke p’e5 det d’f6dsgiftiga vattnet i Nevan som fl’f6t bara n’e5gon meter ifr’e5n dem. Freddy var inte nykter och eftersom man blir tr’f6tt i benen av att skutta och dansa p’e5 d’e4cket till en kanalb’e5t lutade han sig tillbaka mot relingen f’f6r att pusta ut en stund. Allt skulle ha varit frid och fr’f6jd om det verkligen var relingen han lutade sig mot och inte den l’e5ga metallkedjan som anv’e4ndes som port vid inlandstigningen. Eftersom ens reflexer ofta d’e4mpas d’e5 man ‘e4r sm’e5tt berusad hann Freddy inte r’e4dda sig sj’e4lv f’f6rr’e4n han med kn’e4vecken som enda st’f6d h’e4ngde utanf’f6r b’e5ten och slickade de fr’e4tande flodvattnet med ryggen.

Fr’e5n n’e5gra meter bort uppfattade jag vad som h’f6ll p’e5 att h’e4nda och reagerade blixtsnabbt***. Jag kastade mej fram och grabbade tag i Freddys ena arm. Hans vita skjorta nuddade i vattnet och en stor bit fr’e4ttes bort, jag s’e5g skr’e4cken Freddys ‘f6gon och med n’e4stan ‘f6verm’e4nskliga krafter (och hans flickv’e4n Emmas hj’e4lp) kastade jag mej fram och drog en yngsta av br’f6derna Relander upp fr’e5n en s’e4ker d’f6d.

*det ‘c4R ett ord.
**k’e4nner ni ocks’e5 av Titanicst’e4mningen?
*** jag ligger f’f6r ‘f6vrigt i en stor skuld till Freddy, en g’e5ng fr’e5gade han mej vad han f’e5r om han ‘e4ter en wasabiklump i storleken a en tennisboll, jag svarade 7 euro, han ‘e5t wasabibollen medan jag gl’f6mde betala ut hans arvode.

Haddock · 14 years ago
HAHAHAMan ska betala sina skulder... Jag k'e4nner en kille som fick en apelsin mot att han 'e5t upp ett paket j'e4st...

Peppe · 14 years ago
Haddock. Du lever!

Anonym · 14 years ago
Tack f'f6r det! Som jag har v'e4ntat p'e5 det inl'e4gget! Sk'f6nt att den yngste Relanders finns bland oss fortfarande!tycker Labaolina.

Peppe · 14 years ago
Jag h'e5ller med. Utan Freddy skulle vi leva i en tr'e5kigare v'e4rld.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.