Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/functions.php on line 124
Livet och Helsingfors goes blottare | September 25, 2008 | The Way We Play

Livet och helsingfors goes blottare

14 years ago

Eftersom jag ‘e4nd’e5 stilla insomnar* vid tio-tiden har jag f’e5tt f’f6r mej att jag kan stiga upp vid sju och springa runt ‘c4rtholmen**. Eftersom sju inte ‘e4r en tid d’e5 man ska l’e4mna sitt varma dunt’e4cke ‘e4r jag ofta b’e5de f’f6rvirrad och irriterad d’e5 jag kl’e4r p’e5 mej och d’e5 jag i morse inte hittar n’e5t slags linne att kr’e4nga ‘f6ver min kropp drar jag bara fleecejackan ‘f6ver sportbeh’e5n och lunkar iv’e4g. En stund senare d’e5 jag varm och svettig ‘e5terv’e4nder till Munkholmsgatan 6 sliter jag tankspritt av mej jackan redan i trappan precis samtidigt som jag m’f6ter ett par grannar. Grannarna stannar f’f6rv’e5nat upp. Jag h’e4lsar glatt. Det tar mej flera sekunder innan jag inser att jag praktiskt taget ‘e4r naken p’e5 ‘f6verkroppen och ofrivilligt utf’f6r n’e5gonting som kunde beskrivas som en aggressiv striptease. Nu ‘e4r det inte heller de halvsnygga grannkillarna, utan den ensamst’e5ende mamman med sitt ungef’e4r sju’e5riga barn som m’f6tte mej. Vi st’e5r alla tre som paralyserade en stund*** sedan g’f6r mamma en r’f6relse med sin ena hand som f’f6r att skyla ‘f6gonen p’e5 sin son medan jag kastar mej in i hissen.

Inte en av mina v’e4rdigaste morgnar.

*f’f6rl’e5t den morbida ordvitsen, men s’e5 h’e4r s’e4ger alltid min pappa*. “jag hade redan stilla insomat d’e5 nyheterna b’f6rjade…”.
**jag vet, det ‘e4r sjukt, men f’f6r att ni inte ska bli f’f6r oroliga kan jag lugna er med att det sammanlagt bara h’e4nt tre g’e5nger den h’e4r h’f6sten.
***jag t’e4nker hjort i bilens str’e5lkastarljus p’e5 en m’f6rk v’e4g utanf’f6r Hang’f6.

*har jag sagt att man pappa utseendem’e4ssigt p’e5minner om Saddam Hussein?

Fru R · 14 years ago
Underbara, f'f6rvirrade, underh'e5llande Peppe! *skrattar s'e5 jag kissar ner mig*Eftersom mina grannar l'e4ser min blogg, och s'e5ledes 'e4ven l'f6per risken att l'e4sa din blogg, s'e5 v'e5gar jag inte i detta forum ber'e4tta hur jag sj'e4lv upptr'e4tt inf'f6r grannarna genom alla v'e5ra enorma glaspartier 'e5t all v'e4rldens v'e4derstr'e4ck hemma...

Miss Baglady · 14 years ago
Oj, du m'e5ste ha varit lite tr'f6ttis d'e4r p'e5 morgonen. Helt f'f6rst'e5eligt. Jag ska t'e4nka p'e5 dig n'e4r jag ger mig ut p'e5 s'e5dana d'e4r spinningpass som b'f6rjar klockan sju n'e4sta vecka.M'e5ls'e4ttningen 'e4r s'e5dan, men om jag sedan kommer iv'e4g? F'e5r vi se!

S · 14 years ago
Hahaha! Underbart.

Emma · 14 years ago
Du, som svar p'e5 tidigare statistikfr'e5gor m'e5ste jag ju bara s'e4ga att det h'e4r var klockrent. 'c5ter.Bloggtr'e4ffar vet jag inte heller vad jag skall tycka, kanske man bara borde l'e5ta det vara som det 'e4r, hoppas p'e5 att magin med att kunna underh'e5lla andra och en sj'e4lv i form av ord r'e4cker utan att man skall bli besviken och undra vadfan man gett sig in p'e5 i praktiken...? Men det var ju dig jag fr'e5gade s'e5 ;)

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.