En alldeles egen stalker?

16 years ago

Samtidigt som en ny istid sannolikt breder ut sig 'f6ver Helvetet gjorde jag en liten joggingutf'e4rd runt 'c4rtholmen i morse*. D'e5 jag osexigt svettig och andf'e5dd 'e5terv'e4nder hem l'e4ngs med Munkholmsgatan stannar en kvinna, tar upp sin telefon och FOTAR mej. F'f6r klarhetens skull: damen tar allts'e5 utan n'e5gon som helst skam i kroppen en bild p'e5 mej d'e5 jag r'f6dkindad och anonym lunkar hem'e5t. Jag 'e4r f'f6r chockad f'f6r att reagera just d'e5, men nu n'e5gra timmar senare har jag benat ut n'e5gra scenarier/teorier:

1) hon ville p'e5minna sig om varf'f6r hon INTE sj'e4lv joggar p'e5 morgnarna.

2) hon tog i sj'e4lva verket inte en bild, utan spelade in en liten videosnutt att l'e4gga ut p'e5 YouTube och roa sina arbetskamrater med.

3) hon 'e4r en galen stalker.

4) hon f'f6rv'e4xlade mej med en k'e4ndis**.


*till saken h'f6r att jag den h'e4r veckan av olika orsaker haft tr'e4ff med John Blund redan lite efter tio p'e5 kv'e4llen och vaknat b'e5de vid fyra och sju i arla morgonstund.
**vem det nu sen skulle kunna vara: Gary Oldman? Tyra Banks? Danny Devito? Tarja Halonen?

mickey.x · 16 years ago
k'e4ra peppe.1) fullt t'e4nkbart2) nja, inte s'e5 troligt under f'f6ruts'e4ttning att du inte tr'e4nade p'e5 silly walk eller n'e5got annat konstigt som inv'e5narna p'e5 munkholmsgatan 'e4r k'e4nda f'f6r3) tja, varf'f6r inte. hon kommer s'e4kert att f'f6rf'f6lja dig, dag som natt, i tretton 'e5r fram'f6ver utan att du n'e5gonsin f'e5r reda p'e5 varf'f6r (hemska tanke)4) visst pysen, lasse brandeby5) hon ville helt enkelt bara f'e5 sk'e4rmen i ett l'e4ge d'e4r hon kunde se den fina bilden som pojkv'e4nnen just skickat 'f6ver som ett mms6) hon 'e4r i sj'e4lva verket agent f'f6r finlands motsvarighet till fra i sverige som beh'f6ver en bild p'e5 dig till sitt arkiv (anledningen till att de tog bilden i ditt r'e5dande tillst'e5nd 'e4r att de vill ha en bild f'f6re och efter det att de har jagat dig genom tr'e5nga gr'e4nder en kulen h'f6stnatt)(bilden f'f6re tog de p'e5 krogen i helgen men du var inte vid dina sinnens fulla bruk varf'f6r du aldrig m'e4rkte detta)7) hon kom fr'e5n svt som g'f6r en l'e5gbudgetdokument'e4r om medborgarna i den 'f6stra huvudstaden och filmfotografen i fr'e5ga var p'e5 v'e4g hem till sitt h'e4rb'e4rge och t'e4nkte att det var lika bra att f'e5 dagens arbete avst'f6kat en g'e5ng f'f6r alla varf'f6r hon t'e4nkte ungef'e4r s'e5 h'e4r; peppe f'e5r duga f'f6r jag 'e4r f'f6r fan heltr'f6tt och beh'f6ver sova ruset av mig innan mannen ringer och pladdrar om barnen och hur ensamt det 'e4r i vattens'e4ngen. fy fan f'f6r att vara dokument'e4rjournalist p'e5 svt och dessutom tvingad att 'e5ka hem efter fullgjort uppdrag...8) hon 'e4r en massm'f6rderska som planerar att g'f6ra ett svep i huvudstaden men eftersom hon kommer fr'e5n en mindre ort i svenska mellannorrland beh'f6ver hon reka lite f'f6r att l'e4ra sig hur dessa storstadsbor (n'e5ja) beter sig. du 'e4r med andra ord knappast n'e5got tillt'e4nkt offer utan enbart utsedd som varandes en helt ordin'e4r huvudstadsmedborgare med helt ordin'e4ra vanor, utan att sticka utanf'f6r de g'e4ngse ramarna 'f6ver huvud taget. jag misst'e4nker dock att hon kommer st'e4lla till det f'f6r sig sj'e4lv om hon tror att peppe efter en joggingtur 'e4r en ordin'e4r medborgare. blir nog en kort historia f'f6r den finska polisen att f'e5nga in den d'e4r bruden och skicka tillbaka henne till s'e4ter p'e5 de svenska medborgarnas bekostnad.9) fast egentligen tror jag att hon kollade sminket i mobilens glas.eder m.x: som inte vill arbeta idag heller

Peppe · 16 years ago
JAA! 'c5h vad jag 'e4lskar engagerade och l'e5nga kommentarer.

Fru R · 16 years ago
-Tarja Halonen!!Jag d'f6'f6'f6r!!*Frust, gn'e4gg, yl och andra ljud framkallade av skrattkonvulsioner*

Anna · 16 years ago
men usch. obehagligt 'e4r ordet.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.