Intelligent utformning

13 years ago

I ren desperation har jag varit tvugen att dricka automatkaffet p’e5 redaktionen. I det l’e5nga loppet blir det helt enkelt opraktiskt att springa fram och tillbaka till Robert de Niro p’e5 Kalevagatan varje g’e5ng jag beh’f6ver ett fix. Men som ni vet ‘e4r desperation (och l’e4ttja) alla uppfinningars moder.

Kaffeautomaten p’e5 jobbet ‘e4r avancerad i klass med ett mindre k’e4rnkraftverk. Man kan v’e4lja mellan ‘e5tta olika kaffesorter, te eller kakao*, justera styrkan, l’e4gga till socker, thaimassage eller varm mj’f6lk. Jag leker intelligent design, gud och evolution i samma process, och blandar fritt olika alternativ. Skapelsens krona ‘e4r f’f6r tillf’e4llet tv’e5 maximum starka esspresson och pyttelite varm mj’f6lk. Den ‘e4r fullst’e4ndigt drickbar. P’e5 eftermiddagen ska jag blanda in lite kakao. Sp’e4nningen ‘e4r oliiidlig.


*jag vet att kakao heter ungef’e4r varm choklad eller O’Boy i Sveige, men nu r’e5kar vi befinna oss Helsingfors.Basta.

Jonna · 13 years ago
'c5'e5h. Vi har bara en gammal lortig kaffekokare i k'f6ket. Ingen thaimassage d'e4r inte! *purken*

Basse · 13 years ago
Jag ska koka en megastodontisk kopp kaffe 'e5t mig bara jag satt min klon och sova...

Jeez · 13 years ago
Det 'e4r ju d'e4rf'f6r jag l'e4ser finlandssvenska bloggar, f'f6r att slippa rikssvenskan en liten stund och p'e5minnas om ord som pikuliten eller roskis (hur det nu kan stavas)!

Ylva · 13 years ago
Heter kakao vekao p'e5 finska? Jag har f'f6r mig att jag l'e4st det p'e5 ett O'b4boypaket. Jag har en finlandssvensk kompis som blir irriterad n'e4r hon g'e5r p'e5 McDonalds och de inte fattar vad fransk potatis 'e4r och att svenskar s'e4ger keso n'e4r det 'e4r ett varum'e4rke och egentligen heter cottage cheese, eller vad det nu heter i Finland.

Ninde · 13 years ago
Bra kvinna reder sig sj'e4lv, eller hur Peppe? :) Brukar anv'e4nda mig av dubbla esspresso med mj'f6lk jag med.. kaffe/chokladkombon brukar g'e5 under ben'e4mningen "tr'f6stkaffe" h'e4r p'e5 kontoret ;)..och finlandssvenska 'e4r guld.Lite som ett reservat av ord utmobbade ur rikssvenskan. Me like! :)

Lill-Krizan · 13 years ago
Det l'e5ter som att eftermiddagen erbj'f6d dig en wiener melange, en suspekt blandning som trots allt gjorde livet i svenska flottan dr'e4gligt.Visst var det gott?

sandra · 13 years ago
VA?Har ni en bra kaffeautomat? Som g'f6r gott kaffe? 'c4r inte det f'f6rbjudet enligt lag. V'e5rt kaffe smakar skit. Oavsett vilken av de tio sorterna man tar. Har efter fyra veckor provat alla.

Basse · 13 years ago
Jag vaknade f'f6re halv sju idag (ring Amnesty!), men det 'e4r b'e4ttre nu med fyra koppar kaffe i en och samma mugg...

Peppe · 13 years ago
Jonna: m'e5ste pimpa den. Pimp your kaffekokare.Basse: att vakna kl 7 strider alldeles korrekt mot genevekonventionen. Jag har kontaktat amnesty och k'f6pt en liten pins med ditt ansikte p'e5.Jeez: roski och pikuliten alldeles korekt stavade. Du har m'f6jligehetn att bli en hedersfinlandssvensk.Ylva: vekao? kanske i Savolax? finl'e4ndare i min bekantskapskrets s'e4ger kaakao. och ingen skull n'e5gonsin best'e4lla "pomfritt" p'e5 McDonalds i Finland.Ninde: tr'f6stkaffe. Str'e5lande! Det e ju det det 'e4r. Lillis: oh, yes it was. Jag s'e4ger som Marabou: mmmm.Sandra: egentligen 'e4r automatkaffet h'e4r ganska (=j'e4tte) 'e4ckligt, men man tager vad man haver och g'f6r det b'e4sta av situationen.

Jeez · 13 years ago
yihoo!Mamma 'e4r finlandssvensk, men jag har bott i Sverige i st'f6rre delen av livet s'e5 jag har bara vissa ord som folk reagerar p'e5.

Jeez · 13 years ago
ohohoh! kusinerna vill ju alltid ha "cokis" och "franskisar" :-)

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis. Skriver, rider, springer, äter och har sig.