Bastuklubben*

17 years ago

Ikv'e4ll ska jag f'f6lja min urfinl'e4ndska instinkter och bada bastu i s'e4llskap av mina allra b'e4sta v'e4nner. Det 'e4r antagligen bara i Finland man tr'e4ffas med avsikten att kl'e4 av sig naken och sittandes i ett ohemult hett rum piska sina svettiga kompisar med bj'f6rkkvistar. Eller om vi s'e4ger s'e5 h'e4r, detta sociala forum** kan vara sv'e5rt att p'e5 ett pedagogiskt s'e4tt f'f6rklara f'f6r utl'e4nningar p'e5 bes'f6k.

P'e5 tal om utomlands och Finland skriver en ung kolumnist i dagens Hbl att finl'e4ndare sannolikt 'e4r v'e4rldens fulaste folkgrupp. Det 'e4r intressant eftersom man i Argentina ans'e5g att det 'e4r peruanerna som innehar titeln.*alla ni som googlat p'e5 "bastuklubben" och hoppats p'e5 ett lite b'f6gigare inl'e4gg -jag lovar att anstr'e4nga mej mer n'e4sta g'e5ng.
**'e5 andra sidan skulle en teceremoni eller grillning av marsvin*** i goda v'e4nners s'e4llskap k'e4nnas fr'e4mmande f'f6r mej.
*** jag 'e4ter ju inte k'f6tt.

Basse · 17 years ago
Tja, finl'e4ndare 'e4r vackrare 'e4n tyskar och engelsm'e4n, 'e5tminstone. Det finns m'e5nga vackra m'e4nniskor i Helsingfors, t.ex., men p'e5 s'f6ndagen stannade vi vid en bensinstation i Virdois och den igen var full av skogstroll. Det varierar allts'e5.

bj'f6rnen · 17 years ago
Kolumnisten p'e5 Hbl m'e5ste vara blind, eller ha v'e4ldigt konstig smak. Tyskar, engelsm'e4n och polacker ligger ju skyh'f6gt mycket h'f6gre upp p'e5 fulhetslistan. F'f6r'f6vrigt s'e5 verkar det som argentinarna 'e4r de enda som har kommit p'e5 vad marsvin 'e4r bra till. F'f6r hur kul 'e4r de egentligen n'e4r man har tr'f6ttnat p'e5 att de 'e4r gulliga och kan springa i ett hjul?

malin · 17 years ago
Mina svenska studiekamrater bes'f6kte mej p'e5 'c5land under midsommarhelgen. De hittade EN kille som, jag citerar, "var relativt snygg f'f6r att bo i Finland". St'f6n.

bj'f6rnen · 17 years ago
Har inte reflekterat s'e5 mycket 'f6ver det tidigare, men det skiljer sig nog mellan killarna och tjejerna. S'e5 f'f6r att omformulera mig: De flesta finska tjejerna ser j'e4ttebra ut! Ja, eller 'e5tminstone de finlandssvenska. ;)

magnus · 17 years ago
Har varit i Argentina men mig veterligen inte sett n'e5n peruan. D'e4remot s'e5 rankar jag centralamerikaner h'f6gt p'e5 fulhetslistan - det 'e4r t ex ingen slump att mexikanarna uppfann tequilan, det var nog 'e4nd'e5 s'e4ttet att s'e4kerst'e4lla att folk reproducerade sig.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.