Persona non grata

14 years ago

H’e4romdagen f’f6rs’f6kte jag hyra en film hos den stora gula filmuthyrningen. Jag g’f6r mitt (alltid lika sv’e5ra) val, stegar fram till disken, l’e4gger DVD:n framf’f6r tjejen och ger henne mitt kundkort. Hon drar kortet genom l’e4saren, det flimmrar till p’e5 sk’e4rmen framf’f6r henne och hon blir pl’f6tsligt alldeles likblek. En stor r’f6d alarmknapp till v’e4nster om mej b’f6rjar ursinnigt blinka . Sm’e5 svettp’e4rlor bryter ut p’e5 filmuthyrningstjejens ‘f6verl’e4pp d’e5 hon med darrande r’f6st uttalar de orden man runt om i riket fasar mest f’f6r: “Du ‘e4r tyv’e4rr inte v’e4lkommen att hyra filmer hos oss l’e4ngre”.

Tjejen ber mej om mitt kundkort och klipper beslutsamt itu det. Jag ‘e4r f’f6r chockad f’f6r att kunna s’e4ga n’e5gonting. D’e5 jag passerar personalrummet p’e5 v’e4g ut tycker jag mej skymta en snapshop av mej med ett brett r’f6tt streck draget tv’e4rs ‘f6ver mitt ansikte.

Det visar sig senare att Petter tagit en vecka p’e5 sig att l’e4mna tillbaka Miami Vice* och det t’e4r uppenbarligen p’e5 filmuthyrarnas t’e5lamod.

Nuf’f6rtiden ‘e4r jag en persona non grata p’e5 Makuuni.

*till mitt f’f6rsvar m’e5ste jag s’e4ga att valet icke var mitt och att jag sov igenom 3/4 av filmen.

Johnny Drama · 14 years ago
That's customer service for you. N'e5, man kan tr'f6sta sig med att om n'e5gra 'e5r existerar inte den gula uthyrningsfirman l'e4ngre eftersom allt g'e5r 'f6ver n'e4tet.

Veronika · 14 years ago
Knasigt! 'c4r det inte vanligare att man betalar sin straffavgift p'e5 s'e5 d'e4r 50 kr (i svenska pengar that is) per dygn och sen forts'e4tter hyra b'e4st man vill?

Basse · 14 years ago
Makuuni g'f6r bara sitt patriotiska jobb i kriget mot terrorismen.

A. · 14 years ago
Vad fan. Inte mitt fel att vi hyrde Miami Vice, jag sov halva etc... Miami Vice 'e4r cool och inte helt od'e5lig alls. Speciellt n'e4r Sonny C (f'f6rsvenskar honom lite) tar med damen p'e5 drinkar till Havanna... :-)

Peppe · 14 years ago
Johnny: ondska ska med ondska f'f6rdrivas.Veronik: mmm, jag 'f6verdrev kanske lite...Basse: Always Preparing for the Unexpected.A: jajaja, jag h'e5ller med om att scenen d'e5 de tar hans jolle 'f6ver till Havanna 'e4r ganska cool.Men det 'e4r allt jag kan ge dej.

Peppe · 14 years ago
Lillis: lita aldrig p'e5 en Petter...?

Lill-Krizan · 14 years ago
Precis! Du l'e4r dig snabbt. Fast n'e4r jag t'e4nker efter kan det d'e4r uttalandet komma att st'e5 mig dyrt...

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.