Dricker din baby?

14 years ago

Imorse runt halv nio (d’e5 jag h’e4ndelsevis varit vaken sen klockan halv sex. Satans jet lag!) pluppade det in ett vitt kuvert, adresserat till mej, genom brevinkastet. Utan onda aningar ‘f6ppnade jag brevet och l’e4ste till min stora f’f6rskr’e4ckelse den stora svartstilta texten: “Dricker din baby?” (jag upprepar: “Dricker din baby”!) , med en illustration av ett ledset foster* i sin mammas mage. L’e4ngre fram i broschyren framgick det ‘e4r det inte ‘e4r bra att vara full och gravid samtidigt**.

Djupt chockad promenerade jag iv’e4g till jobbet med tusen fr’e5gor roterande i mitt huvud. Varf’f6r f’e5r jag dylik post? Vem ligger bakom denna f’f6rfr’e5gan? Betyder det h’e4r att jag v’e4ntar barn?

*skulle jag ha anlitats som illustrat’f6r f’f6r “Dricker din baby”-pamfletten, skulle jag ha ritat en glad bebis med ett h’f6jt champagneglas i handen. Men nu var det allts’e5 n’e5gon annan som f’e5tt uppdraget.
**hast du mir gesehen.

Jonna · 14 years ago
Jag har ett id'e9: Det 'e4r n'e5n som har l'e4st ditt f'f6rra inl'e4gg och dragit slutsatsen att du inte alls 'e4r jetleggad utan full och gravid. Samtidigt! Fr'e5ga mig d'e4remot inte hur de fick tag p'e5 din hemadress...

Anonym · 14 years ago
Du har inte uppt'e4ckt att den ledsna babyn i mammas mage krampaktigt kramar om en 'f6l(?)flaska.Uppr'f6rande pamflett, tycker Frix.

Haddock · 14 years ago
Grattis p'e5 namnsdagen! (iaf enligt den svenska kalendern) F'e5r vi t'e5rta? ;)

Peppe · 14 years ago
Jonna: hahaha! Uppenbarligen KAN det vara sv'e5rt att skilja p'e5 jet lag och graviditet.Frix: har du ocks'e5 f'e5tt pamfletten? Jag m'e5ste ha varit f'f6r chockad f'f6r att se 'f6lflaskan.Haddock: Wow, ingen brukar komma ih'e5g min namnsdag. Tack!! Peppe eller Jeanette...?

Haddock · 14 years ago
Den 29:e maj har Yvonne och Jeanette namnsdag i Sverige.

Chenixen · 14 years ago
Idag fick 'e4ven jag broschyren om mitt barn dricker. Under riksdagsvalet fick jag hem ett brev av en kandidat som ville rikta sig till unga mammor i Helsingfors. Jag vet inte riktigt vem jag ska v'e4nda mig till f'f6r att f'e5 folk att f'f6rst'e5 att jag har varken barn eller 'e4r gravid.

Johnny Drama · 14 years ago
L'e5ter helt som en av Basses serier. En baby med en kossu i handen. Typ den r'f6kande babyn i Br'e5kstakarpersoner. Jag tror att det betyder att etablissemanget tycker att du 'e4r i en 'e5lder d'e5 fortplantning st'e5r p'e5 agendan. I'm guessing here... :)Ja, och grattis p'e5 namnsdagen!

Jonna · 14 years ago
Ha! Gissa vad jag hittade i posth'f6gen d'e5 jag kom hem! Jo, ett litet vitt kuvert inneh'e5llande den ber'f6mda broschyren! S'e5 jag f'e5r ta och revidera min f'f6rsta teori d'e4r eftersom jag sj'e4lv inte skrivit n'e5got om jetleg. Eller kanske det bara 'e4r det allm'e4nna intrycket de g'e5r efter i mitt fall...

En mamma babblar · 14 years ago
Jag fick ocks'e5 broschyren och blev lite st'e4lld f'f6r jag har ett litet barn p'e5 snart ett 'e5r som jag ammar. Jag t'e4nkte "shit, har n'e5gon sett mig dricka ett glas vin n'e5gon kv'e4ll p'e5 balkongen och vill sp'e4 p'e5 mitt d'e5liga samvete?" ;-)

Peppe · 14 years ago
Haddock: v'e4lkommen hit bara. Jag bjuder p'e5 chockladt'e5rta (gr'e4ddt'e5rta 'e4r 'e4ckligt).Chenixen: n'e5n borde verkligen ta sitt ansvar f'f6r den h'e4r skr'e4mselpropagandan.Johnny D: Just det! Jag visste att det k'e4ndes bekant p'e5 n'e5t s'e4tt. Din f'f6ljande kommentar v'e4ljer jag att ignorera.Och tack f'f6r gratulationerna. Du 'e4r ocks'e5 v'e4lkommen p'e5 chokokaka.Jonna: nu g'e4ller det att vara f'f6rsiktig. Det 'e4r uppenbarligen en landsomfattande konspiration.Mamman: man blir ju paranoid f'f6r mindre.

Haddock · 14 years ago
mmmm chokladt'e5rta... :) 'e4r p'e5 v'e4g.Gr'e4dde 'c4R 'e4ckligt p'e5 t'e5rta och annorst'e4des. (enda undantagen 'e4r Irish Coffee och Varm Choklad med rom) d'e5 kan man ha i lite gr'e4dde.

tea · 14 years ago
Samma 'e4ckelpost l'e5g och lurpassade p'e5 mig ig'e5r. F'f6rst dog min hj'e4rna lite av alla ot'e4cka illustrationer och sedan k'e4nde jag mig besudlad f'f6r att n'e5gon myndighetsperson ville komma och trycka ner sin f'e5niga, f'f6rol'e4mpade pamflett i halsen p'e5 mig. Stod och gormade svordomar i tamburen i en kvart. Skulle ha tuttat eld p'e5 skr'e4pet ocks'e5 om det inte var f'f6r v'e5r l'e4ttst'f6tta brandvarnare. Som att f'e5 bes'f6k av Jehovas vittnen, f'f6r faen!

Peppe · 14 years ago
Johnny D Och Haddock: kom via mej efter jobbet. Ni vet var mitt hus bor.Tea: I feel for you.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.