Vikarie

17 years ago

Min favorit, Lisa, kommer att befinna sig p'e5 arbetsresa i n'e5gra dagar och jag har lovat att ta hand om er* medan hon 'e4r borta.

Jag hoppas att jag kan sk'f6ta om er p'e5 samma professionella s'e4tt som Onekligen. Jag ska f'f6rs'f6ka vara pedagogisk och efter b'e4sta f'f6rm'e5ga svara p'e5 alla era fr'e5gor (och om jag inte omedelbart vet svaret lovar jag att p'e5 ett trov'e4rdigt s'e4tt hitta p'e5 ett). Vissa detaljer borde ni 'e4nd'e5 f'f6rbereda er p'e5. Livet och Helsingfors ska helst l'e4sas med en nasal muminaccent f'f6r att komma till sin r'e4tt. Finlandsvenskan som anv'e4nds i texterna kan ibland uppfattas som kr'e5nglig och i vissa fall till och med som omodern. K'e4nner ni att ni inte h'e4nger med 'e4r det bara att fr'e5ga. Henke g'f6r det d'e5 han tycker att jag anv'e4nder konstiga ord.

Och oroa er inte. Lisa kommer tillbaka.

*ifall ni k'e4nner att ni tillh'f6r mej kan sluta l'e4sa nu, det h'e4r inl'e4gget riktar sig bara till de som ing'e5r i Lisas stall.

Lill-Krizan · 17 years ago
Om jag fick 'f6nska skulle jag vilja att min syster ocks'e5 pratade finlandssvenska. G'e4rna nasalt.Hon skulle passa i det.

bj'f6rnen · 17 years ago
Jag k'e4nner nog att jag fr'e4mst h'f6r till ditt stall, 'e4ven om jag ocks'e5 l'e4ser Lisas blogg emellan'e5t. Har du m'f6jlighet att, f'f6r att f'f6rhindra missf'f6rst'e5nd, skriva i rubriken vilket sorts inl'e4gg du g'f6r? Det kan ju bli lite problematiskt att l'e4sa en l'e4sa en sm'e5l'e4ndsk stockholmsblogg p'e5 finlandssvenska om man inte 'e4r beredd p'e5 det...

sandra · 17 years ago
Jag h'e5ller med bj'f6rnen. Om att jag h'f6r till din fanclub. Men jag tror jag fixar kombinationen sm'e5l'e4ndska och stockholmska och finladssvenska. Det 'e4r f'f6r lite Finland i Stockholm. S'e5 ig'e5r p'e5 Mc Donalds n'e4r jag s'e5g en p'e5se med sell out-Mumintrollen p'e5 funderade jag seri'f6st p'e5 att rycka 'e5t mig den. Ett mumin 'e4r vad jag beh'f6ver.

Peppe · 17 years ago
Lillis: hela familjen 'e4r v'e4lkomna till Helsingfors p'e5 en sommarkurs i finlandssvenska.Bj'f6rnen: du h'f6r definitivit till mitt stall. Basta.Sandra: du har ju redan ett eget mumin!

bj'f6rnen · 17 years ago
Det k'e4nns tryggt att veta!F'f6r'f6vrigt 'e4r det inte ett mumin Sandra har - hon har en fraggel.

Lill-Krizan · 17 years ago
Jag ska sicka detta vidare. Tack f'f6r inbjoudan!(Hur l'e4t det d'e4r, som 'f6vningsexempel?)

Peppe · 17 years ago
Bj'f6rnen: jag menade att Sandra har ett mumin i mej.Lillis: vi har en sommar av h'e5rt jobb framf'f6r oss.

Juristynglet · 17 years ago
Om man f'e5r komma med 'f6nskem'e5l 'e5t vikarien skulle jag g'e4rna se en improviserad vikarieforts'e4ttning p'e5 Lisas torpjakt. Klarar mig om'f6jligt till 28:e utan torpjakt! :-D *p'e5 'e4kta, nasal finlandssvenska*Mumintrollen i N'e5dendal e ganska sell out de med. *morr*Och som kuriositet (och f'f6r att jag har sv'e5rt att h'e5lla k'e4ft) kan n'e4mnas att jag faktiskt 'e4r SL'c4KT med mumintrollet. Tja, med hans r'f6st iaf. ;-D Hur sitter det p'e5 det finlandssvenska cvt?

maggan · 17 years ago
hahaha, jag tror att jag vill ing'e5 i b'e5das stall nu, f'e5r man det?

Peppe · 17 years ago
Juristynglet: ska f'f6rs'f6ka simulera en torpjakt. Och sl'e4kt med Beny T'f6rnros ger naturligtvis massa cred i Ankdammen.Maggan: p'e5 det h'e4r viset 'e4r vi lite kommunistiska och delar g'e4rna p'e5 dej. V'e4lkommen!

juristynglet · 17 years ago
Mumin = Sixten Lundberg. Benny T'f6rnros tralleritrallar ju bara da themes'e5ng. Br'e4cker eventuellt h'f6gre. *'e5ngest* Ska jag k'f6pa en till Burberry-halsduk nu? ;-DHurra f'f6r torpjakt! V'e4ntar med sp'e4nning. :)

Lisa · 17 years ago
S'f6ta Peppe, jag 'e4r s'e5 stolt 'f6ver ditt engagemang i din roll som vikarie. Du f'e5r MVG +++ av din arbetsgivare f'f6r det h'e4r uppdraget. Well done.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.