L'e5gutbildade drogmissbrukare

17 years ago

Idag rapporterar Hufvudstadsbladet om att svenska l'e4rob'f6cker framst'e4ller finl'e4ndarna som l'e5gutbildade drogmissbrukare.

Ni har allts'e5 l'e4rt er i skolan att vi bara knarkar, super och l'e5ter bli att utbilda oss. Det 'e4r ju inte s'e4rskilt upplyftande, snarare lite dekadent. Jag hoppas verkligen att Livet och Helsingfors inte bekr'e4ftar de h'e4r irrl'e4rorna, utan ger en sund och positiv bild av livet i Finland. M'e5nga av oss har faktiskt g'e5tt ut grundskolan och jag 'e4r fullst'e4ndigt nykter p'e5 jobbet.

Ni ska inte tro p'e5 allt ni l'e4ser.

R Skriverier · 17 years ago
Helt sant. Lika lite som ni inte skall tro p'e5 allt som ni l'e4ser om svenska l'e4rob'f6cker ;)Men genom att l'e4sa din blogg 'e4r det numer helt klarlagt att alla finnar dansar merengue som 'f6verviktiga kaniner, springer nattmaraton samt enbart l'e4ser skvallersidorna i morgontidningen. Bra s'e5.

bj'f6rnen · 17 years ago
Jag f'f6redrar att s'e4tta vad jag l'e4ser i din blogg som sanning framf'f6r vad morgontidningarna skriver. Det blir mycket roligare s'e5!

D'e5cktor Erik · 17 years ago
'c5h fan!Men det d'e4r med tangodansande sv'e5rmodiga bastubadare som sl'e5ss med kniv st'e4mmer v'e4l?Eller?

Silverfisken · 17 years ago
Jag vill bara meddela att jag upptr'e4tt p'e5 Hanken. Vann minsann skojrejset. S'e5des'e5.

Rollx · 17 years ago
Fast jag tycker att ni borde ta hem alla dessa konstant 'f6verf'f6rfriskade Finnar, som fastnat i G'f6teborg. Dom l'e5ter ju s'e5 f'f6rbannat h'f6gljudda n'e4r dom druckit. Det hade nog varit behagligare om det hade varit fransoser, franska 'e4r ett vackert spr'e5k.Inget ont om Finnar, 'e4r halvfinne sj'e4lv.

Ninde · 17 years ago
Den h'e4r kommentaren har tagits bort av skribenten.

Peppe · 17 years ago
R: du ha en fullst'e4ndigt korrekt bild av oss.Bj'f6rnen: Livet och Helsingfors 'e4r fullst'e4ndigt politiskt obunden. Du kan lite p'e5 mej.Dr Erik: jepp, det st'e4mmer. Jag skulle aldrig dr'f6mma om att leave home without my puukko.Silverfisken: you've been around. Om det var n'e5gra 'e5r sedan satt jag kanske i publiken den kv'e4llen, charlie var konferencer, stan ordf'f6rande f'f6r juryn, du upptr'e4dde med en annan kille. eller s'e5 har jag helt fel.Rollx: f'f6rl'e5t. jag kommer 'f6ver och h'e4mtar hem dem.

Rollx · 17 years ago
Ok Peppe. Jag b'f6rjar att samla in dom.

Pata · 17 years ago
Som beiga Svennarna 'e4r bara avundsjuka p'e5 den finska sisun!Men man kunde 'e4ven l'e4sa om andra "folkslag" i gamla "l'e4rob'f6cker" jag har sett, exempelvis "negrerna" som n'e4rmast framst'e4lls som djur. Vi har kommit lite l'e4ngre sen dess tror och hoppas jag.

Silverfisken · 17 years ago
Nej, jag var med i Gossk'f6ren fr'e5n G'f6teborg, om det l'e5ter bekant

Peppe · 17 years ago
Silverfisken: det l'e5ter faktist bekant.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.