Julen..

14 years ago…f’f6rfl’f6t som den brukar. Mamma fixade i k’f6ket. Pyret och jag busade. Mormor pratade. Grannar och sl’e4ktingar kom f’f6rbi med blommor och choklad. M’e5rten stannade p’e5 n’e5gra glas r’f6dvin. Julgubben (jo, f’f6r det heter faktiskt julGUBBEN i Finland) kom p’e5 bes’f6k. Jag halkade traditionsenligt p’e5 isen och krossade s’e5 n’e4r l’e5rbenshalsen. The Pain! Hunden Boca stal paketeringspapper och sk’e4llde. Vi skippade risgrynsgr’f6ten och sm’e5gr’e4lade om maten. Radion spelade juls’e5nger p’e5 repeat och allt var som vanligt.

Sante · 14 years ago
Samma gamla h'e4r ocks'e5, men roligt var det (v'e4l?) 'e4ndo!

danne · 14 years ago
Men du... S'e5 d'e4r ser inte v'e5ra julgrisar ut... ;-)

Lill-Krizan · 14 years ago
Det var d'e5 en v'e4lsignad jul...

bj'f6rnen · 14 years ago
Mmmm... den kalkonen ser fantastisk ut! Hade jag inte precis 'e4tit julbord s'e5 skulle jag nog kunna s'e4tta i mig en bit av den ocks'e5! Fast jag antar att den f'e5geln redan har flugit till de s'e4lla jaktmarkerna?Kan f'f6rresten informera fr'f6ken J att 'e4ven jag har b'f6rjat blogga. Antar att ditt entr'e4gna tjat slutligen fick f'e4ste n'e5gonstans inom mig... ;)

Peppe · 14 years ago
Sante: visst e det fint med traditioner.Danne: haha! ingen hos hos 'e4ter skinka s'e5 mamma sl'e4ngde ist'e4llet ihop 'e5rhundradets godaste kalkon.Lilli: God bless us all.Bj'f6rnen: 'c4ntligen! All those years of nagging finally paid off...

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis. Skriver, rider, springer, äter och har sig.