Att lura sig sj'e4lv

17 years ago

Jag tycker det 'e4r dags att ist'e4llet f'f6r att tr'f6tta ut er med mina 'e5sikter om jobb, landsbyggd, barn och daytime raggning, kunde varva inl'e4ggen med konkreta episoder ur mitt liv.

Vad s'e4ger ni? Och var ska jag b'f6rja?

Kanske d'e5 jag ig'e5r p'e5 den 'f6desdigra fr'e5gan: "Jeanette, are you joining us for a drink afterwards?" i slow motion h'f6rde mej sj'e4lv svara det l'f6gnaktiga och samtidigt naiva: "Why not, what harm did one drink ever do."

Hah! Alla vet ju att EN drink inte existerar annat 'e4n i sagor och nattvarder.

Eftersom Eva befann sig i Wien och Nixs idkade br'f6llopsresa i Thailand hade jag lovat att titta in p'e5 Multicultural Finlands seminarium (= visa upp mej, byta n'e5gra ord med folk och g'e5 hem och titta p'e5 Prison Break). Lite f'f6rsenad stegade jag in och v'e4lkomnades med en plastmugg r'f6dvin samtidigt som jag hann f'f6lja med seminariet i n'e5gon timme. N'e4r allt var slut 'f6vertalade (l'e4s: fr'e5gade) organisat'f6rerna mej att f'f6lja med p'e5 en drink till Galna Tuppen next door. Till min stora 'f6verraskning satt ett g'e4ng av forna kolleger fr'e5n riksdagen redan p'e5 restaurangen i fr'e5ga. De vinkade. Jag vinkade tillbaka. M'e5nga av oss var t.o.m. glada 'f6ver att se varandra. Och innan jag visste ordet av hade jag dragits in i en vild debatt om skillnaden mellan begreppen tungkyssar och h'e5ngel (borg'e5perspektivet avviker uppenbarligen fr'e5n den gemene uppfattningen), horoskop (skyttar och lejon passar tydligen ICKE ihop), 'd6ja (ber'f6md ort i 'd6sterbotten), teaterupps'e4ttningar p'e5 Mosebacke, julluncher, konsten att ragga upp kvinnor genom att diskutera h'e4nder samt l'f6ssnus.

D'e5 jag lyfte blicken fr'e5n min Hoegaarden f'f6r att konsultera tiden, visade det sig att jag inte alls skulle vara hemma klockan halv 'e5tta som planerat. Inte alls.

Idag m'e5r jag kanske inte som en prinsessa, men spontana utekv'e4llar 'e4r v'e4rt ett litet lidande.

Ninde · 17 years ago
Peppe, du vet v'e4l att begreppet "en drink" 'e4r en folklig f'f6rkortning av "en drink i taget". Varav 'e5syftas att man s'e4llan dricker mer en en drink samtidigt. Allts'e5 torde man vara p'e5 den semantiskt s'e4kra sidan om man p'e5st'e5r sig ha intentionen att ta "en drink". 'c4ven om man upprepar bedriften med "en drink" ett flertal g'e5nger inom en alltf'f6r sn'e5lt tilltagen tidsrymd?:) Dessutom 'e4r jag nyfiken p'e5 motiveringen till varf'f6r Lejon inte passar ihop med Skyttar? (Mitt ex var skytt;)

bj'f6rnen · 17 years ago
L'e5ter trots allt som en ganska schysst kv'e4ll. Och 'e4r det inte egentligen s'e5 att spontana utekv'e4llar generellt sett brukar vara b'e4ttre 'e4n planerade s'e5dana?'c4r f'f6rresten lite intresserad av den d'e4r diskussionen om att ragga upp kvinnor genom att diskutera h'e4nder. Utveckla g'e4rna, f'f6r jag f'e5r det inte riktigt att g'e5 ihop. Hur g'f6r man, vad h'e4nder och s'e5...

alis · 17 years ago
Man ska alltid g'e5 ut och ta en drink/'f6l! Dagen efter f'e5r man ju dricka cola.

Peppe · 17 years ago
Ninde: du e klok du. Och jag vet faktiskt inte varf'f6r lejon och skyttar inte passar ihop. Personen som l'e4rde mej det konstaterade bara faktum. D'e4remot bevisar det ju att du och din ex inte var gjorda f'f6r varandra eftersom ni gjorde slut...Bj'f6rnen: det var en fin kv'e4ll. Ang'e5ende h'e4nder. Jag stod vid bardisken d'e5 en kille kom fram till mej och konstaterade att folks h'e4nder ber'e4ttar oerh'f6rt mycket om dem. Sen bad han att f'e5 se mina h'e4nder, hummade en stund, nickade kryptiskt och gick sin iv'e4g. En klassiker allts'e5! V'e4ck tjejens intresse genom att prata om henne (s h'e4nder), var kryptisk och lagom ointresserad. Alis: jag uppskattar din uppbackning.

Lill-Krizan · 17 years ago
S'e5 hundtricket har blivit handtricket? Tolkade dina ord som att det funkade./Han som suger 'e5t sig som en svamp

H'e4'e4'e4'e4ns · 17 years ago
vad faaaan, borg'e5perspektivet? heh. visst, i borg'e5 s'e5 e d faktiskt heltdesamma. tungkyss och h'e5ngel.oooh, borgeaux, mon borgeaux...je t'b4aime!

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.