Who wants to be an assistant?

14 years ago

Idag intervjuar vi kandidater f’f6r assistentjobbet (den uppm’e4rksamme l’e4saren minns att vissa huvuden fick rulla f’f6r n’e5n m’e5nad sedan och att vi nu ‘e4r in search of The New Assistant. Lite som att hitta n’e4sta Dalai Lama. Fast annorlunda). Fem tjejer av totalt n’e4stan hundra aspirerande blev kallade till intervju. I j’e4mst’e4lldhetens tecken tyckte jag att vi borde ha intervjuat n’e5gra killar ocks’e5, men min chef var uppenbarligen icke av samma ‘e5sikt. Han sade att brudarna var ‘f6verl’e4gset mest kompetenta f’f6r jobbet.

Och dessutom s’f6tare.

Nej, det sade han inte alls. Det hittade jag p’e5. (Chefen, om du l’e4ser det h’e4r vill jag under inga omst’e4ndigheter insinuera att du skulle vara sexistisk.)

Intervjuscenariot var det vanliga. Flickorna fick i tur och ordning s’e4tta sig p’e5 en stol framf’f6r oss. Alla pillade med sina darrande fingrar p’e5 exakt samma s’e4tt p’e5 plastfickorna med arbetsintyg och f’f6rs’f6kte samtidigt undvika att skv’e4tta kaffemedmj’f6lk ur koppen de balanserade i famnen. Chefen fr’e5gade de vanliga “…och var ser du dej sj’e4lv om 5 ‘e5r… kan du ber’e4tta om dina bra versus d’e5liga sidor… varf’f6r slutade du p’e5 ditt senaste jobb… och varf’f6r ska vi v’e4lja just dej?”. Fullst’e4ndigt by the book of Hur Man Intervjuar Folk. Tjejerna hade tydligen l’e4st p’e5 och svarade lydigt exakt det man ska svara. Samtidigt som de log ljuvt. Jag h’f6ll p’e5 att falla i koma av ren tristess d’e5 chefen pl’f6tsligt chockade oss alla genom att ov’e4ntat byta spr’e5k fr’e5n finska till engelska.

Intervjuoffret skuttade ‘f6verraskat till och kunde av ren nervositet bara stamma fram n’e5gra meningar p’e5 English. Det enda jag snappade upp var att hon jobbat p’e5 Yogi Bear Park n’e5nstans i the States. St’e4mningen stressades upp ytterligare. Alla verkade svettas lite. Den Goda Polisen i mej vaknade och f’f6r att tr’f6sta tjejen nickade jag tydligt och uppmuntrande som om jag skulle ha f’f6rst’e5tt vad hon talade om. Chefen s’e5g lite bister ut, men verkade till slut n’f6jd med intervjutjejens spr’e5kkunskaper. Lika pl’f6tsligt som spr’e5ktestet hade uppst’e5tt var situationen ‘f6ver.

Det blev det genomg’e5ng av arbetsintyg och tortyren avslutades.

Don’t call us, we’ll call you. Ungef’e4r.

sandra · 14 years ago
Hahaha! Du skriver helt underbart bra. Jag hade nog slaskat ur kaffet i ren panik om han b'f6rjat prata engelska ist'e4llet f'f6r....hm, svenska d'e5.

Peppe · 14 years ago
Sandra S'f6tnos, du e f'f6r sn'e4ll.

Eug'e9ne de Beauharnais · 14 years ago
K'e4ra Fr'f6ken JeanetteMan st'e4ller sig fr'e5gande till vadan de viktiga sp'f6rsm'e5len under det s'e5 kallade intervjuf'f6rfarandet tagit v'e4gen?Vart voro fr'e5gorna r'f6rande vandel, moral, fosterlandsk'e4rlek? Man misst'e4nker att Fr'f6kens s'e5 kallade tillsyningsman 'e4r en slem kanalje vilken medelst ber'e5tt mod utel'e4mnat detta

Minna · 14 years ago
Yogi Bear 'e4r fenomenal. Ta henne!

S-Man · 14 years ago
Yupp, jag h'e5ller med din boss: Brudar 'e4r helt klart b'e4ttre l'e4mpade f'f6r uppgiften.Uppgiften?Spelar ingen roll vad det 'e4r.Sj'e4lv ska jag enbart anst'e4lla brudar till mina verksamheter.De 'e4r b'e4ttre... p'e5 allt...=)

me · 14 years ago
I want to be an assistant :) Men blir det telefonintervju s'e5 g'e5r det nog 'e5t pipsv'e4ngen...

Peppe · 14 years ago
Herr Eugene: Jag h'e5ller med Eder. De till ytterst intressanta sp'f6rsm'e5len funnu ej plats vid intervjuerna styrda av min tillstryrningeman.Minna: kanske...Snubben: klok som vanligt.Me (You): v'e4lkommen! Vi kan ta det p'e5 svenska ocks'e5.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis. Skriver, rider, springer, äter och har sig.